Рецепти смачного пирога з варенням
Чудовим доповненням до чаю стане легкий пісочний пиріг з варенням, приготовлений нашвидкоруч. Справжнім ласунам постійно хочеться чогось смачненького, тому такий десерт припаде їм до душі.
Рецепт пісочного пирога з варенням доволі простий, а впоратися з таким завданням зможе й кулінар-початківець. Перевага такого виду випічки полягає в тому, що вона сподобається дітям з молоком, а дорослим можна подати до чаю або кави.
Пісочний пиріг з варенням і крихтою зверху
Легко й швидко можна приготувати пиріг, завдяки нашому рецепту пісочного тіста. Перевагами такого тіста є те, що воно готується без додавання сметани або кефіру.
Інгредієнти:
- Яйця – 2 шт
- Цукор – 200 г
- Сода гашена – 0,5 ч. л
- Вершкове масло – 200 г
- Борошно пшеничне – 400 г
- Варення (смак за бажанням) – 200 г
Приготування:
- Крок 1. Спочатку необхідно приготувати тісто для майбутнього пирога. Для цього в мисці міксером збиваються яйця й цукор, тим часом слід розтопити масло. Потім в ємність з інгредієнтами додається сода й масло. Все ретельно перемішується.
- Крок 2. Борошно просівається й також висипається в ємкість, але частинами, по 100 грамів. У такому випадку тісто вийде м’яким і не щільним. Потім його необхідно розділити на дві нерівні частини: одна повинна вийти менше іншої. Трохи менший шматок тіста відправляється в морозилку на пів години.
- Крок 3. Деко застеляється пергаментним папером і на нього викладається частина готової маси. Її треба розкатати руками, щоб всюди була однакова товщина.
- Крок 4. Варення розподіляється по всій площі майбутнього пирога. Другу частину тіста необхідно потерти на великій тертці, щоб утворилася крихта.
- Крок 5. Пиріг відправляється в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Приємного чаювання!
Пісочний тертий пиріг з варенням на маргарині
Відмінний варіант випічки нашвидкуруч для сімейного чаювання! Рецепт пісочного пирога з варенням (на маргарині) покроково допоможе швидко й легко приготувати десерт, який нагадує смак дитинства.
Інгредієнти:
- Маргарин – 200 г
- Яйця – 1 шт
- Цукор – 100 г
- Борошно пшеничне – 300 г
- Сода харчова – 0,5 ч. л
- Варення (смак за бажанням) – 350 г
Приготування:
- Крок 1. Перед початком приготування маргарин необхідно залишити на декілька годин при кімнатній температурі. У разі нестачі часу, його можна порізати на шматочки. Потім в ємності перемішується цукор разом з маргарином. Цукор повинен обов’язково розчинитися.
- Крок 2. У миску додається яйце, а потім все перемішується. Борошно просівається через сито разом з содою. Замісіть однорідне тісто, яке не повинно липнути до рук.
- Крок 3. Тісто знову розділяється на дві різні частини: одна відправляється в морозильну камеру на пів години.
- Крок 4. Деко застелюється пергаментом, на який по всій площі розподіляється тісто. Потім виливається варення, а зверху слід потерти шматок замороженого тіста.
- Крок 5. Пиріг готується в духовці 30 хвилин при температурі 180 градусів. Коли готова страва охолоне, подавати з чаєм, какао або іншими напоями.
Пісочний пиріг з варенням і домашнім сиром
Рецепт такого пирога здатний здивувати сім’ю набагато більше, ніж класичний пісочний пиріг з варенням.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Маргарин – 200 г
- Яйце – 2 шт
- Цукор ванільний – 10 г
- Цукор – 100 г
- Борошно пшеничне – 4 ст
- Розпушувач – 1 ч.л
Для сирної начинки:
- Домашній сир – 250 г
- Яйце – 3 шт.
- Цукор – 70 г
- Варення (смак за бажанням) – 300 г
Приготування:
- Крок 1. Розтоплений маргарин перемішується з цукром, а потім додаються яйця й ванільний цукор.
- Крок 2. Просіяне пшеничне борошно з розпушувачем поступово вводять в миску з інгредієнтами. Готова маса вимішується руками. Потім тісто поділіть на 1 нерівну й 2 рівні частини. Дві, що трохи менше, відправте в морозильну камеру.
- Крок 3. Для начинки необхідно з’єднати сир з цукром і яйцями, а потім усе змішати міксером до однорідної маси.
- Крок 4. На скляну форму, змащену маслом, викладається частина тіста. Зверху усе заливається варенням. Перша частина замороженого тіста треться зверху, а потім на неї виливається сирна маса. Повторюємо дію з другою частиною тіста, як і з першою.
- Крок 5. Пиріг випікається в духовці, розігрітій до 200 градусів, 30 хвилин. Вистиглий десерт розрізається на шматки.
Смачного!