Різдвяний торт для всієї родини. Без борошна: готую його майже щороку
від Denzhyttya
23 Листопада, 2021
Часто цей торт називають різдвяним, за багатий букет смаку та аромату. Борошна у складі немає, але білково-горіхові коржі настільки ж поживні. Такий десерт можна готувати на святковий стіл.
Інгредієнти:
- горіхи волоські, 400 г
- родзинки, 150 г
- яйця, 10 шт
- ванілін за смаком
- сіль дрібку
- цукрова пудра, 300 г
- крохмаль кукурудзяний, 60 г
- цукор, 90 г
- молоко, 150 мл
- шоколад, 120 г
- вершкове масло, 190 г
Приготування:
- Волоські горіхи обсмажуємо на сухій сковороді і подрібнюємо на шматочки. Але не в крихту.
- Родзинки краще запарити окропом і потім злити і віджати.
- Білки відокремлюємо від жовтків, змішуємо з дрібкою солі і починаємо збивати.
- Вводимо ванілін та збиваємо до піни.
- Частками всипаємо цукрову пудру та збиваємо масу до густих та стійких піків.
- Горіхи змішуємо з родзинками, крохмалем та висипаємо в білкову масу, акуратно перемішуємо.
- Тісто ділимо на 3 частини, кожну викладаємо у вигляді кола на лист, застелений пергаментом.
- Порада: щоб усе вийшло акуратно, викладайте у кільце, потім його знімайте.
- Випікаємо при 175 градусах близько 20-30 хвилин до легкої рум’яності. Охолоджуємо коржі.
- Жовтки змішуємо з 90 г цукру та ваніліном за смаком, вливаємо молоко.
- Варимо на невеликому вогні до потрібної густоти, постійно перемішуючи.
- Знімаємо з плити і додаємо шоколад, вимішуємо до однорідності та залишаємо охолоджуватися.
- Розм’якшене вершкове масло збиваємо міксером і частинами вводимо крем, збиваємо до однорідності.
- Формуємо торт, викладаючи крем на коржі.
- Обмазуємо боки та верх кремом, обсипаємо шоколадною крихтою та відправляємо в холодильник на кілька годин стабілізуватися.
Торт виходить насправді королівським, з багатим смаком. Такий десерт вартий витрачених на нього коштів, часу та сил.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua