Різдвяний торт для всієї родини. Без борошна: готую його майже щороку

Часто цей торт називають різдвяним, за багатий букет смаку та аромату. Борошна у складі немає, але білково-горіхові коржі настільки ж поживні. Такий десерт можна готувати на святковий стіл.

Інгредієнти:

  • горіхи волоські, 400 г
  • родзинки, 150 г
  • яйця, 10 шт
  • ванілін за смаком
  • сіль дрібку
  • цукрова пудра, 300 г
  • крохмаль кукурудзяний, 60 г
  • цукор, 90 г
  • молоко, 150 мл
  • шоколад, 120 г
  • вершкове масло, 190 г

Приготування:

  1. Волоські горіхи обсмажуємо на сухій сковороді і подрібнюємо на шматочки. Але не в крихту.
  2. Родзинки  краще запарити окропом і потім злити і віджати.
  3. Білки відокремлюємо від жовтків, змішуємо з дрібкою солі і починаємо збивати.
  4. Вводимо ванілін та збиваємо до піни.
  5. Частками всипаємо цукрову пудру та збиваємо масу до густих та стійких піків.
  6. Горіхи змішуємо з родзинками, крохмалем та висипаємо в білкову масу, акуратно перемішуємо.
  7. Тісто ділимо на 3 частини, кожну викладаємо у вигляді кола на лист, застелений пергаментом.Різдвяний торт для всієї родини. Без борошна: готую його майже щороку
  8. Порада: щоб усе вийшло акуратно, викладайте у кільце, потім його знімайте.
  9. Випікаємо при 175 градусах близько 20-30 хвилин до легкої рум’яності. Охолоджуємо коржі.
  10. Жовтки змішуємо з 90 г цукру та ваніліном за смаком, вливаємо молоко.
  11. Варимо на невеликому вогні до потрібної густоти, постійно перемішуючи.
  12. Знімаємо з плити і додаємо шоколад, вимішуємо до однорідності та залишаємо охолоджуватися.
  13. Розм’якшене вершкове масло збиваємо міксером і частинами вводимо крем, збиваємо до однорідності.
  14. Формуємо торт, викладаючи крем на коржі.Різдвяний торт для всієї родини. Без борошна: готую його майже щороку
  15. Обмазуємо боки та верх кремом, обсипаємо шоколадною крихтою та відправляємо в холодильник на кілька годин стабілізуватися.

Торт виходить насправді королівським, з багатим смаком. Такий десерт вартий витрачених на нього коштів, часу та сил.Різдвяний торт для всієї родини. Без борошна: готую його майже щороку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: