Роблю пиріжки без дріжджів: довго не черствіють і м’які. Секрет в одному простому продукті
від Denzhyttya
8 Листопада, 2021
Таке тісто я вважаю універсальним та вдалим, воно поєднується з різними начинками і довго залишається м’яким та свіжим.
Щоб і ваші пиріжки без додавання дріжджів були пишними та м’якими, додайте звичайний крохмаль, картопляний або кукурудзяний.
На 350 г борошна всипаємо 50 г крохмалю в просіяне борошно або взяти 300 борошна і 100 крохмалю.
Перемішуємо борошно з крохмалем і висипаємо в рідку основу, вимішуємо тісто.
Пиріжки виходять ніжними та пишними, так як крохмаль повітряніший, чим борошно і при випіканні, він піднімає тісто і робить його пористим, м’яким, з хрусткою скоринкою.
Джерело:
mandarynka.com.ua