Рогалики на кефірі
від Denzhyttya
17 Червня, 2020
Що може бути краще за домашню випічку! Порадуйте себе і своїх близьких смачними ароматними рогаликами з рум’яною скоринкою. Приготуйте свіженькі та надзвичайно ніжні булочки на кефірі за нашим рецептом.
Інгредієнти для рогаликів
- 200 грамів кефіру або кислого молока
- 75 грамів вершкового масла
- 60 грамів цукру
- 50 грамів молока
- 25 грамів дріжджів
- 2 яйця
- щіпка солі.
Для обмазування:
- 2 столові ложки молока
- 1 жовток
- мак
- кунжут.
Як приготувати рогалики
- Борошно потримати при кімнатній температурі, щоб не було холодним, просіяти його, щоб збагатити киснем, тоді рогалики будуть ніжні, м’які.
- Вершкове масло дістати з холодильника і на деякий час залишити в теплому місці, щоб воно стало м’яким, або розтопити.
- Молоко нагріти до 38 градусів (щоб не обпікало палець). Залити дріжджі молоком і залишити на 15 хвилин, щоб розчинилися.
- Додати борошно, кефір, вершкове масло, збиті яйця з цукром та сіллю і все ретельно перемішати до однорідної маси.
- Тісто поставити в тепле місце, щоб підійшло.
- Готове тісто розкачати, але не надто тонко, вирізати трикутнички і сформувати з них рогалики.
- Деко для випікання змастити олією і викласти рогалики. Залишити так на деякий час в теплому місці, щоб вони підійшли.
- Яєчний жовток збити з 2 столовими ложками молока до однорідного стану і змазати цією сумішшю рогалики. зверху посипати маком або кунжутом.
- Випікати при температурі 180º до рум’яності.
Джерело:
jisty.com.ua