Рогалики з яблуками «Відкриті»
від Denzhyttya
16 Травня, 2022
Звичайно, рецепт не новий і лише трохи відрізняється від класичного. Втім, рогалики готують із різного тіста, кому яке подобається. Тому вирішила поділитись рецептом свого улюбленого, а також розповісти, як я роблю рогалики «відкритими».
Інгредієнти:
- Яблуко – 2 шт.
- Цукор – 100 г
- Ванілін – за смаком
- Сіль за смаком
- Мед – 1 ст. л.
- Кориця – 0,5 ч. л.
- Вершкове масло – 100 г
- Пшеничне борошно – 230 г
- Розпушувач – 4 г
Приготування:
- Яблука очистіть від шкірки та серцевини. М’якуш натріть на великій тертці, помістіть на сковороду. Посипте яблука 2 ст. л. цукру, корицею. Додати 1 ст. л. олії.
- Обсмажте яблука до м’якості, а у процесі додайте ложку меду. Охолодіть начинку. Тепер приготуйте тісто. Яйце змішайте з 50 г цукру, сіллю та ваніліном.
- В однорідну рідину вмішайте молоко та 50 г розтопленого масла. Порційно просійте в цю масу розпушувач з борошном. Замісіть м’яке тісто, розділіть його навпіл.
- Розкачайте тісто в пласт, розріжте на 8 трикутників. У серединці кожного зробіть смужки. На край викладіть по 1 ст. л. начинки. Згорніть заготовки в рогалики, закругліть краї.
- Рогалики викладіть на лист, вистелений пергаментом. Готуйте випічку в розігрітій до 180 ° C духовці 15-20 хвилин. Потім посипте їх цукровою пудрою.
Як я говорю завжди своїм хлопчикам, гаряче тісто їсти не можна. Тому подаю рогалики до столу вже повністю остиглими. Так вони і до гарячого чаю більше підходять. А ви готуєте рогалики? Чим їх зазвичай начиняєте? Діліться досвідом!
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки