Рулети з лаваша в духовці
Чудова закуска на кожен день . Не потребує багато часу. Начинку можна використовувати найрізноманітнішу.
Інгредієнти
- 4 лаваша
- 1 кг м’ясного фаршу
- 400 г твердого сиру
- 3 яйця
- 8 помідорів свіжа зелень сіль,
- перець за смаком
Приготування:
Обсмажити фарш на сковороді до готовності. Посолити і поперчити за смаком. Помідори нарізати кільцями. На лист лаваша викласти остиглий фарш, тертий сир, помідори. Посипати рубаною зеленню. На змащений олією лист викласти рулети. Рясно змастити їх збитим яйцем з усіх боків. Вилити яєчну масу, що залишилася на рулети. Запікати рулети в духовці розігрітій до 180 градусів 15-20 хвилин. Повністю остиглі рулети порізати на порції і подавати до столу.
Смачного!
Смачні начинки для лаваша
Розімніть виделкою одну банку рибних консервів у власному соку. Додайте 200 г твердого сиру натертого на тертці, зелень кропу і майонез. Зверніть лаваш рулетом, дайте просочитися 10-15 хвилин.
Наріжте тонкими скибочками 350 г відвареного курячого філе. Змішайте з натертими на крупній тертці 2 пачками плавленого сирка. Додайте будь-яку свіжу зелень. –
3 бульби картоплі відварити і натерти на крупній тертці. Змішайте з майонезом, цибулею, зеленню і нарізаним кубиками малосольним оселедцем.
200 г сиру змішайте з 2 ст. л. сметани і зеленню кропу. Додай 2 подрібнених зубчики часнику. Посолити за смаком.
Подрібнити на м’ясорубці 200 г відвареної квасолі. 1 велику цибулину наріж кубиками і обсмажити на вершковому маслі. Змішай квасолю, смажену цибулю і 2 подрібнених зубчики часнику. Посолити за смаком і додайте пів чайної ложки приправи «Хмелі-сунелі».
Наріжте кубиками 250 г крабових паличок і 1 свіжий огірок. 2 яйця відварити і натерти на крупній тертці. Змішайте все з майонезом, посоліть і додайте будь-яку зелень.
Натріть на тертці 200 г шинки, 200 г твердого сиру. 2 огірка наріжте уздовж тонкими слайсами. Лаваш змастіть майонезом і викладіть шарами шинку, сир, огірок.
Натріть на тертці 1 свіжу моркву, 2 свіжі огірки і змішай їх з майонезом. Помідор наріжте півкільцями. Викладіть на лаваш моркв’яно-огіркову суміш, а зверху часточки помідора.
Зніміть з баклажанів шкірку і наріжте овочі уздовж на смужки шириною 0,5 см. Посоліть і дайте постояти 20 хвилин, щоб пішла гіркота. Промийте під проточною водою, обсушіть паперовим рушником і обсмажте з двох сторін на рослинній олії. На лист лаваша викладіть смажені баклажани і змасти їх сметаною. Поверх сметани виклади помідори, нарізані кружальцями. За бажанням додайте часник.
Натріть на тертці 3 солоних огірка і 3 відварені бульби картоплі. Змішайте овочі з копченим курячим філе, зеленим горошком і майонезом. 200 г сулугуні натріть на крупній тертці. Додайте 2 варені яйця, кріп і кинзу. Цю начинку можна загорнути в конвертики з лаваша і обсмажити на сковороді або грилі.
200 г печериць обсмажити з цибулею на олії. Охолодити і додати 100 г твердого сиру, кріп.
Лаваш змастити м’яким вершковим сиром. Зверху розмістити листя салату або пекінської капусти. На ближній край викладіть півбанки банки консервованого лосося, на середину висипте тертий сир, на дальній край – нарізані крабові палички.
Відмінний варіант сніданку – солодкі рулетики з лаваша. В якості начинки підійде м’який сир і будь-які фрукти або джем. Щоб зробити рулетики хрусткими, обсмажте їх з двох сторін на сухій сковороді.
Смачного!