Риба у клярі: одразу два рецепти
31 Січня, 2024
Риба в клярі – це завжди смачно! Сьогодні покажу відразу два вдалі кляри.
Обидва варіанти універсальні та підійдуть абсолютно для будь-якої риби. Ми для цих рецептів зазвичай використовуємо тріску, минтай або хек. Смачно буде з будь-якою рибкою – перевірено! А рибку за першим рецептом, до речі, можна зовсім без всякого гарніру подавати, вона сама по собі дуже смачна! З першого рецепту ми, мабуть, і почнемо!
Рецепт 1: кляр “Картопляний”
Інгредієнти:
- Філе тріски або минтаю – 300 г.
- Картопля сира – 400 г.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно
- Сіль
- Чорний перець
- Солодка паприка
- Соняшникова олія
Приготування:
- Рибу ріжемо на порційні шматочки, посипаємо сіллю, солодкою паприкою та чорним перцем. Ретельно втираємо спеції в рибу та залишаємо на 10 хвилин.
- Поки риба маринується, натираємо на середній терці картоплю, руками віджимаємо всю зайву вологу, солимо, перчимо і перемішуємо.
- Кожен шматочок обвалюємо спочатку в борошні, потім у збитому яйці, а потім у картопляній суміші. Відразу скажу, що картопля чудово налипає на шматочки, подивіться, як це зрештою виглядає.
- Далі обсмажуємо рибку з усіх боків на невеликому вогні до готовності та апетитної рум’яної скоринки.
- Я смажу по 5 хвилин і в процесі обов’язково накриваю на кілька хвилин кришкою, щоб риба точно приготувалася і не згоріла.
- Ось така краса виходить, подивіться! Зовні хрумка картопляна скоринка, а всередині найніжніше і супер соковите філе риби – смачно!
- Сюди і гарнір ніякий не потрібен, картопляного кляру більш ніж достатньо. Хіба що улюблений соус можна додати – тар-тар, наприклад, із ним дуже смачно! Обов’язково беріть на замітку, готуйте та спробуйте.
- А далі я покажу ще один смачний варіант і його теж рекомендую брати на замітку.
Рецепт 2: кляр “Газований”
Інгредієнти:
- Філе минтаю або тріски – 300 г.
- Борошно – 100 г.
- Сильногазована вода – 100-150 мл.
- Сіль
- Чорний перець
- Солодка паприка – 1 ч.л.
- Соняшникова олія
Приготування:
- Тут рибу також ріжемо на порційні шматочки, солимо, перчимо і залишаємо “відпочити” на 10 хвилин.
- З’єднуємо борошно, солодку паприку, сіль, злегка перемішуємо і поступово вливаємо сильногазовану воду, таким чином регулюючи густоту. Консистенція має вийти як у густої сметани.
- Обвалюємо філе в клярі та обсмажуємо на невеликій кількості олії з двох сторін до готовності та золотистості. Тут вистачить і 3,5-4 хвилини з кожного боку.
- Дивіться, що виходить! Рум’яна апетитна скоринка та найніжніша рибка всередині – дуже смачно!
- До такої риби можна подати і гарнір і соус, картопля на гарнір у поєднання з тим же тар-таром буде просто чудово!
Обов’язково готуйте і пробуйте, обидва рецепти вкрай прості, і я не сумніваюся, що результат і смак готової страви вас точно порадує!