Салат «Барви літа» на зиму. Знала б раніше, заготовила б більше

Красиве і ароматне асорті з овочів – це той салатик, який прикрасить будь-який святковий стіл, особливо доречний він при новорічному застіллі. Готується все просто і швидко, зберігається довго.

Інгредієнти:

  • огірки, 1 кг
  • помідори, 1.5 кг
  • солодкий перець і цибуля по 3 шт
  • морква, 1 шт
  • часник, 1 головка
  • петрушка і кріп по пучку
  • гострий перчик до смаку
  • сіль, 1.5 ст.л
  • цукор, 2 ст.л
  • олія соняшникова, 100 мл
  • оцет 9%, на 1 л маринаду 1 ст.л
  • перець горошком, по 6 шт в банку

Приготування:

  1. Огірки ріжемо кружечками. Цибулю півкільцями, солодкий перець соломкою, гострий – дрібними шматочками.
  2. Порада: для краси беріть різнокольоровий солодкий перець.
  3. Моркву натираємо на грубій терці або на тертці для корейської моркви або просто ріжемо соломкою. Помідори ріжемо шматочками.
  4. Порада: дрібно овочі не ріжемо, щоб вони не зварилися при готуванні.
  5. Змішуємо всі овочі у великій ємності, додаємо тертий часник, нарізану зелень, сіль, цукор, олію рафіновану.Салат «Барви літа» на зиму. Знала б раніше, заготовила б більше
  6. Перемішуємо і залишаємо на 1 годину, періодично перемішуємо.
  7. У чисті банки розкладаємо перець горошком і розкладаємо салат, заливаємо соком, який виділився.Салат «Барви літа» на зиму. Знала б раніше, заготовила б більше
  8. Накриваємо кришками і ставимо банки в каструлю на рушник.
  9. Наливаємо в каструлю теплу воду і стерилізуємо з моменту закипання 25 хвилин. Це для 1 л банки.
  10. Вливаємо оцет, закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо до охолодження.
  11. Салат зберігається в підвалі або в коморі.

Коли відкриєте баночку з таким салатом, ви відчуєте, наскільки свіжий аромат у салату, він виходить таким, як зроблений зі свіжих овочів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: