Салат «Барви літа» на зиму. Знала б раніше, заготовила б більше
від Denzhyttya
3 Серпня, 2021
Красиве і ароматне асорті з овочів – це той салатик, який прикрасить будь-який святковий стіл, особливо доречний він при новорічному застіллі. Готується все просто і швидко, зберігається довго.
Інгредієнти:
- огірки, 1 кг
- помідори, 1.5 кг
- солодкий перець і цибуля по 3 шт
- морква, 1 шт
- часник, 1 головка
- петрушка і кріп по пучку
- гострий перчик до смаку
- сіль, 1.5 ст.л
- цукор, 2 ст.л
- олія соняшникова, 100 мл
- оцет 9%, на 1 л маринаду 1 ст.л
- перець горошком, по 6 шт в банку
Приготування:
- Огірки ріжемо кружечками. Цибулю півкільцями, солодкий перець соломкою, гострий – дрібними шматочками.
- Порада: для краси беріть різнокольоровий солодкий перець.
- Моркву натираємо на грубій терці або на тертці для корейської моркви або просто ріжемо соломкою. Помідори ріжемо шматочками.
- Порада: дрібно овочі не ріжемо, щоб вони не зварилися при готуванні.
- Змішуємо всі овочі у великій ємності, додаємо тертий часник, нарізану зелень, сіль, цукор, олію рафіновану.
- Перемішуємо і залишаємо на 1 годину, періодично перемішуємо.
- У чисті банки розкладаємо перець горошком і розкладаємо салат, заливаємо соком, який виділився.
- Накриваємо кришками і ставимо банки в каструлю на рушник.
- Наливаємо в каструлю теплу воду і стерилізуємо з моменту закипання 25 хвилин. Це для 1 л банки.
- Вливаємо оцет, закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо до охолодження.
- Салат зберігається в підвалі або в коморі.
Коли відкриєте баночку з таким салатом, ви відчуєте, наскільки свіжий аромат у салату, він виходить таким, як зроблений зі свіжих овочів.
Джерело:
mandarynka.com.ua