Салат «Черкаси»

Як то кажуть, тому добре зимувати, хто подумав про це восени. І ми вам пропонуємо подумати про ситну овочеву закуску до зимового столу вже зараз. У минулому році, як ми помітили, особливою популярністю користувався «дунайський» салат. В цей же сезон пропонуємо вам дещо ще цікавіше!

Консервований салат «Черкаси» – яскрава і ситна закуска, яку радять заготовляти великими порціями. Чому? Та тому що розлітається вона за лічені дні в перший місяць зими. Ситна квасоля в поєднанні з кисло-солодкими овочами – фантастична суміш!

Інгредієнти:

  • квасоля 2 скл.
  • баклажан 5 штук.
  • Болгарський перець 5 штук.
  • Перець чилі 1 шт.
  • Цибуля 2 шт.
  • морква 3 шт.
  • помідор 1 кг
  • часник 1 шт.
  • петрушка за смаком
  • коріандр 2 ч. л.
  • сіль за смаком
  • цукор за смаком
  • оцет 0,25 скл.

Приготування:

  1. Замочіть квасолю заздалегідь, а потім відваріть до готовності. Баклажани та перці поріжте невеликими кубиками, а цибулю – півкільцями. Моркву натріть на середній терці, а зелень і часник дрібно посічіть. Помідори пропустіть через м’ясорубку.салат на зиму
  2. Обсмажте цибулю на олії до прозорості, далі додайте моркву. Протушкуйте суміш, залийте все томатною масою. У глибокій ємності залийте перці з баклажанами засмажкою, тушкуйте їх трохи більше півгодини до готовності баклажанів.салат з баклажанами
  3. Потім додайте готову квасолю з зеленню, коріандром і сіллю. А ще додайте трохи цукру і варіть салат ще хвилин 5-7, поки квасоля не вбере всі смаки. Оцет додавайте по столовій ложці, перемішуючи і пробуючи кожен раз. Орієнтуйтеся на свій смак.квасоля на зиму

Закочувати салат краще в стерилізовані банки, якщо плануєте тримати його до зими. Закривайте овочі ще гарячими, укутайте ковдрою банки. Готова страва  буде через 3-4 дня: всі інгредієнти просочаться, придбають потрібний смак. Салат «Черкаси» – прекрасна закуска на зиму до печеної картоплі !

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: