Салат «Філософ» з доступних продуктів, підійде на кожен день

Рецепт смачного салату на кожен день «Філософ». Інгредієнтів багато не потрібно, але вони настільки чудово поєднуються один з одним, що кожен раз, коли я його готую закохуюся в нього все більше і більше.

Інгредієнти:

  • огірок свіжий – 2 шт
  • яйця – 4 шт
  • сайра – 1 банка
  • цибулина – 1 шт
  • майонез – за смаком

Маринад для цибулі:

  • сік лимона – 3 ст.л
  • сіль – 1/2 ч.л.
  • цукор – 1/3 ч.л.

Для майонезу:

  • соняшникова олія – 150 мл
  • яйце – 1 шт
  • гірчиця – 1 ч.л.
  • сік лимона – 1 ч.л.
  • цукор – 1/4 ч.л.
  • сіль – 1/3 ч.л.

Приготування:

  1. Для початку замаринуємо цибулю. Цибулину поріжемо дрібно, додаємо ½ ч.л. солі, 1/3 ч.л. цукру, вливаємо 3 ст.л. соку лимона, я для зручності використовую готовий сік лимона. Перемішуємо і відставляємо в сторону на 15 хвилин, дамо цибулі замаринуватися.
  2. 2 свіжі огірки поріжемо дрібними шматочками.Салат «Філософ» з доступних продуктів, підійде на кожен день
  3. З сайри зливаємо рідину перекладаємо в тарілку і розминаємо виделкою. Яйця відварені 4 штуки поріжемо шматочками.Салат «Філософ» з доступних продуктів, підійде на кожен день
  4. Збираємо салат. У миску кладемо яйця, сайру, з цибулі зливаємо рідину і додаємо до салату, кладемо огірки. Заправляємо майонезом.Салат «Філософ» з доступних продуктів, підійде на кожен день
  5. Майонез я готую сама. У банку наливаємо 150 мл олії, розбиваємо 1 яйце так щоб жовток був цілим, опускаємо занурювальний блендер, так щоб жовток був під ним. Збиваємо секунд 30 до загустіння. Тепер додаємо 1 ч.л. гірчиці, 1 ч.л. соку лимона, сіль, цукор і ще раз збиваємо. Майонез готовий.
  6. Заправляємо салат майонезом і перемішуємо, пробуємо на сіль якщо потрібно додаємо. Салат готовий, перекладаємо в салатник.А можна просто навіть намазувати на хліб.Салат «Філософ» з доступних продуктів, підійде на кожен день

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: