Салат “Мімоза” з карамелізованим лососем.
від Denzhyttya
20 Травня, 2021
Інгредієнти
для майонезу:
- 320 мл. рослинної олії (у мене суміш соняшникової і кунжутної)
- 2 яйця
- 1 чайн.ложка зернистої гірчиці
- 1 чайн.ложка французької гірчиці
- 3/4 чайн.ложкі солі
- 1/2 чайн.ложкі цукру
- 1 ст.л. лимонного соку
для салату:
- 300 гр. малосольної сьомги (у мене подкопчена)
- 4 яйця
- 350 гр. картоплі
- 250 гр. моркви
- 200 гр. солоних огірків
- домашній майонез (кількість залежить від смаку)
- сіль
- мелений білий перець
- 2 чайн.ложкі цукрової пудри (для карамелізації)
Крім того:
- поварский пальник або паяльник
- харчова плівка
Покроковий рецепт приготування
МАЙОНЕЗ.
- У глибокій чаші змішайте 2 види гірчиці, яйця, сіль, цукор і 1 столову ложку лимонного соку.
- Збийте масу занурювальним блендером до пишності і побіління. Не перестаючи збивати, влийте дуже тонкою цівкою олію.
- Густота майонезу залежить від кількості рослинного масла.
- Якщо соус вийшов дуже густим, то його слід розвести 1-2 стол.ложки гарячої кип’яченої води (t = 55-60C). Якщо майонез вийде рідким, то слід підлити ще рослинного масла і збити до однорідності. Із зазначених трохи нижче інгредієнтів виходить майонез середньої консистенції.
- Готовий майонез накрийте харчовою плівкою і приберіть в холодильник на 1-2 години.
САЛАТ.
- Наріжте огірки, картоплю, моркву і яєчні білки кубиками зі стороною 3-4мм.
- Жовтки натріть на дрібній тертці. 1 \ 3 натертих жовтків відкладіть для прикраси готового салату.
- Сьомгу наріжте дуже тонкими скибочками.
- Викладіть в салатницю підготовлені продукти шарами, кожен шар змащуючи невеликою кількістю майонезу (останній шар з картоплі змащувати не потрібно), приправляючи за смаком сіллю і меленим білим перцем.
По черзі шари:
1) 1/2 картоплі
2) 1/2 моркви
3) 1/2 огірків
4) білки
5) морква
6) жовтки
7) огірки
8) картопля
Накрийте салат скибочками риби, Оберніть харчовою плівкою і приберіть на ніч в холодильник.
Охолоджений салат посипте цукровою пудрою і акуратно обпечіть пальником або несильно розігрітим паяльником. Риба зверху повинна зажаритися до золотистого кольору і мати коричневі підпалини. Посипте блюдо тарілку і салат відкладеними жовтками, потім прикрасьте зеленню.
Смачного!