Салат “Мімоза” з карамелізованим лососем.

Інгредієнти

для майонезу:

  • 320 мл. рослинної олії (у мене суміш соняшникової і кунжутної)
  • 2 яйця
  • 1 чайн.ложка зернистої гірчиці
  • 1 чайн.ложка французької гірчиці
  • 3/4 чайн.ложкі солі
  • 1/2 чайн.ложкі цукру
  • 1 ст.л. лимонного соку

для салату:

  • 300 гр. малосольної сьомги (у мене подкопчена)
  • 4 яйця
  • 350 гр. картоплі
  • 250 гр. моркви
  • 200 гр. солоних огірків
  • домашній майонез (кількість залежить від смаку)
  • сіль
  • мелений білий перець
  • 2 чайн.ложкі цукрової пудри (для карамелізації)

Крім того:

  • поварский пальник або паяльник
  • харчова плівка

Покроковий рецепт приготування

МАЙОНЕЗ.

  1. У глибокій чаші змішайте 2 види гірчиці, яйця, сіль, цукор і 1 столову ложку лимонного соку.
  2. Збийте масу занурювальним блендером до пишності і побіління. Не перестаючи збивати, влийте дуже тонкою цівкою олію.
  3. Густота майонезу залежить від кількості рослинного масла.
  4. Якщо соус вийшов дуже густим, то його слід розвести 1-2 стол.ложки гарячої кип’яченої води (t = 55-60C). Якщо майонез вийде рідким, то слід підлити ще рослинного масла і збити до однорідності. Із зазначених трохи нижче інгредієнтів виходить майонез середньої консистенції.
  5. Готовий майонез накрийте харчовою плівкою і приберіть в холодильник на 1-2 години.

САЛАТ.

  1. Наріжте огірки, картоплю, моркву і яєчні білки кубиками зі стороною 3-4мм.
  2. Жовтки натріть на дрібній тертці. 1 \ 3 натертих жовтків відкладіть для прикраси готового салату.
  3. Сьомгу наріжте дуже тонкими скибочками.
  4. Викладіть в салатницю підготовлені продукти шарами, кожен шар змащуючи невеликою кількістю майонезу (останній шар з картоплі змащувати не потрібно), приправляючи за смаком сіллю і меленим білим перцем.

По черзі шари:

1) 1/2 картоплі

2) 1/2 моркви

3) 1/2 огірків

4) білки

5) морква

6) жовтки

7) огірки

8) картопля

Накрийте салат скибочками риби, Оберніть харчовою плівкою і приберіть на ніч в холодильник.

Охолоджений салат посипте цукровою пудрою і акуратно обпечіть пальником або несильно розігрітим паяльником. Риба зверху повинна зажаритися до золотистого кольору і мати коричневі підпалини. Посипте блюдо тарілку і салат відкладеними жовтками, потім прикрасьте зеленню.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: