Салат на зиму з баклажанів із грибами

Родзинка цього рецепту – гриби: вони чудово поєднуються з баклажанами та доповнюють один одного до смаку.

Інгредієнти:

  • гриби (шампіньйони або білі) – 1,5 кг.,
  • баклажани – 10 шт.,
  • перець солодкий болгарський – 10 шт.
  • морква – 5-6 шт.,
  • цибуля ріпчаста – 10 шт.,
  • часник – 2 головки.

Для маринаду

  • соняшникова олія – 1 склянка,
  • оцет 9% – 150 мл.
  • сіль – 2 ст.л.
  • цукровий пісок – 1 склянка.

Приготування:

  1. Баклажани (разом із шкіркою) нарізати соломкою, посипати сіллю та залишити на півгодини. Потім промити.
  2. Солодкий перець очистити зсередини і нарізати соломкою.
  3. Моркву натерти на тертці для корейської моркви, цибулю нарізати півкільцями.
  4. Гриби нарізати на досить великі шматочки (шампіньйони – на 4-6 частин).
  5. Часник пропустити через прес.
  6. У велику каструлю влити олію, оцет, всипати сіль та цукровий пісок. Довести до кипіння.
  7. Опустити всі овочі в киплячий маринад і варити на помірному вогні протягом 40 хвилин після закипання, періодично помішуючи.
  8. За 5 хвилин до закінчення варіння додати часник.
  9. Салат розкладаємо у гарячому вигляді по стерильним банкам, кинувши на дно кожної по 4-5 горошин запашного перцю. Закатати кришки, перевернути і укутати до остигання.

З цієї кількості продуктів виходить приблизно 6 літрів салату.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: