Салат “Нептун” готую на новорічний стіл вже 5 років поспіль
від Denzhyttya
20 Грудня, 2021
Салат “Нептун”. Навіть не знаю як так вийшло, що до сьогодні я ще не поділилася цим рецептом з Вами, хоча я його вже протягом 5 років включаю в меню на новорічний стіл. Терміново виправляю ситуацію, хочу, щоб і Ви його запланували у меню на Новорічний стіл!
Інгредієнти:
- креветки – 300г
- кальмари – 300г
- крабові палички VIČI – 200г
- Яєчний білок – 5шт
- ікра червона – 100г
- майонез – 3ст.л. (або за смаком)
- сіль за смаком
Приготування:
- Кальмар відваримо, я варю так – воду доводжу до кипіння, опускаю промиті кальмари, заздалегідь прибравши в них нутрощі. Засікаю з моменту, як опустила кальмари в киплячу воду 1 хвилину і виймаю, опускаю в холодну воду, щоб зупинилася термообробка, ще раз мию та прибираю плівку, ріжу соломкою.
- Вага очищеного кальмару 300 грам.
- Яйця відваримо та розділимо на білок та жовток. Білок поріжемо дрібно, жовток нам не знадобиться.
- Креветки відварюємо, так як вони готові я кидаю в киплячу воду, тримаю їх там 1 хвилину і виймаю, очищаю від панцира, я беру креветки для такого салату дрібні, щоб не різати. Вага очищених креветок 200 г.
- Тепер беремо крабові палички, в даному салаті головне вибрати якісні крабові палички, оскільки саме від них залежатиме смак салату. Поріжемо крабові палички.
- Збираємо салат: кладемо яєчні білки, кальмари, креветки та крабові палички.
- Заправляємо майонезом і лише тепер додаємо ікру, так вона не полопається. Прикрашаємо жовтками та ікрою. Виглядає на святковому столі ефектно, а за смаком йому немає конкурентів, тому будьте певні, що з’їсться до кінця.
Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua