Салат нісуаз з тунцем
Салат нісуаз родом із Франції. У перекладі його назва означає, що страва приготовлена так, як у Ніцці. У нас закуска не така популярна, як цезар або грецький салат. Але не менш смачна та ситна. Спочатку нісуаз вважався простою їжею для рибалок і складався з анчоусів, маслин, оливкової олії та винного оцту. Інші інгредієнти додали значно пізніше.
У класичному варіанті сучасного салату ви обов’язково зустрінете тунець. Він може бути як свіжий, і консервований. Також в закуску входить квасоля, яйця, томати, оливки та зелень. Залишилась і заправка на основі оливкової олії. Щоб зробити салат більш пікантним, кухаря часто додають гірчицю та трохи часнику. Пропонуємо вам скуштувати один із варіантів цієї страви.
Інгредієнти:
- Картопля 2 шт.
- Консервована кукурудза 400 г
- Стручкова квасоля 200 г
- Консервований тунець 370 г
- Помідори чері 8 шт.
- Оливки 100 г
- Салат латук 1 шт.
- Яйце 2 шт.
- Часник 1 зуб.
- Цукор 0,5-1 год. л.
- Діжонська гірчиця 2 ч. л.
- Білий винний оцет 2 ст. л.
- Оливкова олія 4-5 ст. л.
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) за смаком
Приготування:
- З’єднайте оливкову олію, винний оцет, цукор, гірчицю, сіль, перець та часник, пропущений через прес. Перемішайте та відкладіть убік на 20 хвилин.
- Помийте картоплю і відваріть до готовності. Зваріть яйця круто. Відкрийте консервовану квасолю і відкиньте на друшляк.
- Закип’ятіть воду. Стручкову квасолю пересипте в друшляк, опустіть на 6 хвилин у окріп і відразу ж занурте у крижану воду. Дайте рідини стекти.
- Розкладіть листя салату по дну тарілки і полийте 2 ст. л. заправки. Очистіть картоплю та яйця, наріжте їх часточками і викладіть на листя салату ближче до краю. Додайте помідори, розрізані навпіл.
- Змішайте консервовану квасолю зі стручковою та оливками, нарізаними кільцями. Викладіть у середину страви. Зверху розкладіть шматочки тунця і полийте заправкою.
Не обов’язково викладати усі інгредієнти окремо. Ви можете змішати їх (крім яєць) і потім викласти на листя салату. Або додати в закуску мікс зелені. А наприкінці прикрасити часточками яєць. Якщо їх додати раніше, жовток випаде та зіпсує зовнішній вигляд страви. Чи не зайвими будуть каперси, болгарський перець і навіть огірок. Експериментуйте та шукайте свій ідеальний склад салату нісуаз.