Салат «Ніжний»: вперше спробувала в кафе, а тепер готую вдома. Святково і смачно!
Ми хочемо вам запропонувати вам рецепт прекрасного салату «Ніжний», який сподобається всім без винятку. Його можна готувати на будь-яке свято або звичайну сімейну вечерю. Салат виходить ніжним, ситним, красивим і шалено смачним. Готується він просто і швидко, тільки потрібно для початку все зварити. Майонез ми пропонуємо теж приготувати самостійно, адже так салат вийде набагато смачніше і нешкідливим.
Інгредієнти:
- 150 г слабосоленої червоної риби
- Одна морквина
- Дві картоплини
- Один свіжий огірок
- Два яйця
Складові майонезу:
- Одне яйце
- 150 г олії соняшникової
- Пів ч. ложки гірчиці
- Третина ч. ложки цукру
- Одна ст. ложка соку лимона
- Пів ч. ложки солі
Приготування:
Варені картоплю, моркву і яйця натріть за допомогою терки з великою фракцією.
Огірок і червону рибу наріжте у вигляді кубиків невеликого розміру.
Далі салат викладається шарами:
- шар перший – картопля + змастити майонез;
- шар другий – половина слабосоленої червоної риби;
- шар третій – морквина + майонез (якщо вам не подобається смак вареної моркви, то можете скропити її соком лимона і тоді смак буде зовсім інший);
- шар четвертий – огірок + майонез;
- шар п’ятий – яйця + змастити майонезом;
- шар шостий – друга половина червоної риби.
Прикрасьте зеленню і можете подавати. Такого ніжного салату ви ще не їли. Так що обов’язково його приготуйте.
Як приготувати майонез:
Налийте олію, розбийте яйце і збивайте за допомогою погружного блендера протягом 15-20 секунд. Яйце і олія повинні бути кімнатної температури.
Далі додайте гірчицю, всипте сіль, цукор і влийте сік лимона. Збийте ще раз.