Салат олів’є рецепт класичний з ковбасою і солоними огірками
Інгредієнти:
- Консервований зелений горошок 200 г
- Варена ковбаса 300 г
- морква 1 шт.
- яйця 4-5 шт.
- Картопля 200 г
- Солоні огірки 3 шт.
- Цибуля 1 шт.
- майонез 250 г
- сіль за смаком
Приготування:
Салат олів’є” – незмінний король страв на святковому столі. Як же відзначити Новий рік, День Народження або ювілей без цієї чудової страви?
Всі інгредієнти в цьому салаті краще нарізати невеликими кубиками приблизно однакового розміру, тільки цибулю нарізати дрібніше. Пропорції інгредієнтів можуть відрізнятися в залежності від ваших уподобань.
- Ретельно вимити картоплю і моркву. Овочі готуємо з шкіркою «в мундирі», так вони збережуть структуру і не будуть розвалюватися в салаті. При варінні їх не солимо, перевіряємо виделкою на готовність, зливаємо воду і наливаємо холодну, щоб швидше охололи.
- Варимо яйця круто, тобто вони повинні варитися в киплячій воді мінімум п’ятнадцять хвилин. Також охолоджуємо в холодній воді.
- Очищаємо охолоджені варені яйця від шкаралупи, картоплю і моркву – від верхньої шкірки.
- Нарізаємо всі інгредієнти кубиками, однакового розміру. Перед нарізкою солоних огірків буквально відіжміть їх від розсолу, інакше салат буде не тієї консистенції.
- Зливаем весь сік із зеленого горошку і перемішуємо всі інгредієнти.
- Заправляємо все майонезом, бажано брати провансаль жирністю 60%, саме таким майонезом користувався сам пан Олів’є.
Існує безліч альтернатив класичним рецептам салату олів’є, де замість ковбаси кладуть курку або будь-яке інше м’ясо, замість солоних огірків – свіжі, не кладуть картоплю або цибуля, замінюють горошок кукурудзою або квасолею, і багато-багато іншого. Але незмінно те, що салат олів’є заправляють майонезом, і на кожному святковому столі саме він є найбажанішою стравою, улюбленою ще з дитинства.
«Олів’є» подається викладеним на листя салату або в невеликих салатниках. Він відмінно приймає форму посуду при викладанні порціями за принципом дитячої паски. Таким чином, питання як прикрасити страву, навряд чи має стояти гостро.
Смачного!
СЕКРЕТИ ПРИГОТУВАННЯ САЛАТУ «ОЛІВ’Є»
- Майонез можна зробити самостійно. Для цього потрібно взяти 2 яєчних жовтки, оливкову або соняшникову олію, по половині чайної ложки гірчиці, цукру і солі. Всі складові ретельно збиваємо в блендері до однорідної консистенції.
- Можна доповнити салат олів’є невеликою кількістю дрібно нарізаних свіжих яблук або огірків. В цьому випадку враховуйте той факт, що і яблука, і огірки швидко «стікають», тому нарізати і додавати їх в страву необхідно перед її безпосередньою подачею на стіл.
- «Олів’є» довше збереже свої смакові якості, не зіпсується, а овочі довше не втратять форму і свіжість, якщо приготовану страву заправляти майонезом не під час приготування, а відразу перед подачею. Таким же чином рекомендується вчинити з зеленим горошком.
Дуже смачний відео рецепт салату «ОЛІВ’Є»