Салат по-корейськи з печериць і перцю – оригінальний і смачний
від Denzhyttya
16 Жовтня, 2021
І знову пропонуємо вам простий і легкий спосіб приготування салату. Так що багато часу він не займе. Кухня – корейська. Салат завдяки печерицям виходить смачним і ніжним.
Інгредієнти:
- Один кілограм шампіньйонів
- 1 шт. болгарського перцю
- 4 шт. головки цибулі (ріпчастої)
- Дві столові ложки оцту 9-процетного
- 100 мілілітрів олії соняшникової
- Кінзи і кропу – один пучок
- ½ столової ложки солі
- Одна стол. ложка коріандру
- Дві ст. л цукру
- 4 або 5 часточок часнику
- ½ чайної ложки червоного гострого перцю
- Половина ст. ложки чорного перцю
- Одна чайна ложечка паприки
Приготування:
- Спочатку треба вимити гриби і розрізати їх. У мене печериці середні за розміром, і я поділила кожну на 4 частини.
- Потім покладіть їх у киплячу воду. Печериці потрібно злегка відварити. Коли вода почне кипіти, варіть ще 4 або 5 хвилин.
- Зніміть каструлю з плити, злийте воду і нехай гриби охолонуть.
- Цибулю треба нарізати на четвертинки кілець.
- Перці почистіть і наріжте у вигляді соломки.
- Часник подрібніть, покришіть зелень.
- Розігрійте сковорідку і налийте туди олії соняшникової.
- Обсмажте цибулю до прозорого стану.
- Печериці перекладіть в миску, додайте болгарського перцю.
- Покладіть також нарізану зелень, а в середину салату – дрібно порізаний часник.
- Тепер треба додати сіль, цукор, коріандр, паприку, чорний перець. На часник посипте гострого червоного перцю.
- Залийте все оцтом і викладіть обсмажену цибулю з сковорідки, зачерпнувши і олію.
- Перемішайте салат.
- Викладіть салат в посуд з кришкою, закрийте її і тримайте в холодильнику три години.
- Чим довше на холоді простоїть салат, тим він більше настоїться. І смак його стане більш насиченим.
Перед тим, як нести салат до столу, перемішайте його ще раз.
Всім смачного!
Джерело:
shkola-zhyttia.com.ua