Салат «Принцеса». Дуже смачний салат на святковий стіл

Інгредієнти:

  • Консервований лосось – 1 банка.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Яйця – 5-6 шт.
  • Сир – 150-200 г.
  • Яблука – 2 шт.
  • Консервована кукурудза – 0,5 банки.
  • Сіль, чорний мелений перець – за смаком.
  • Сік лимона – 1 ч.л.
  • Майонез – 400 г.
  • Малосольна сьомга або форель – 200-300 г.
  • Червона ікра – 1 ст.л.
  • Яйця перепелині – 2 шт.
  • Крем-сир – 3-4 ст.л.
  • Зелень – петрушка і кріп.

Приготування:

  1. Відкрити банку консервованого лосося, злити рідину, видалити великі рибні кісточки і розім’яти виделкою рибу.
  2. Цибулю  почистити і дрібно нарізати.
  3. Яйця відварити, остудити, почистити. Відокремити жовтки від білків.
  4. Жовтки розім’яти виделкою, окремо білки натерти на дрібній тертці.
  5. Сир натерти на дрібній або крупній тертці.
  6. Яблука вимити, зрізати шкірку, видалити насіння і натерти на крупній тертці, скропити лимонним соком, щоб яблука не потемніли.
  7. Викладати салат шарами на блюдо: рибні консерви, цибуля (злегка поперчити), жовтки (посолити), змастити майонезом, яблука, тертий сир, майонез, кукурудза, білки – посолити і перемішати з майонезом.
  8. Покрити цією масою всю поверхню салату.
  9. Прикрасити салат: малосольну сьомгу  або форель нарізати тонкими скибочками.
  10. Скибочки риби нарізати на  вужчі                                                             смужки. Прикрасити смужками сьомги поверхню салату у вигляді «плетінки».
  11. У центр салату поставити одну або кілька трояндочок з скибочок сьомги. Розкласти половинки перепелиних яєць.
  12. По краю, салат можна прикрасити маленькими квіточками з крем-сиру.
  13. Для цього потрібно видавити крем-сир (заздалегідь дістати його з холодильника, щоб нагрівся до кімнатної температури) з мішка з насадкою «зірочка».
  14. Готовий салат акуратно затягнути харчовою плівкою і дати настоятися близько 12 годин.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: