Салат «Сільський» з квашеної капусти, картоплі та цибулі

Бюджетний салат із найпростіших продуктів — картоплі, квашеної капусти та цибулі. Заправляти такий салат бажано ароматною олією, щоб надати страві колорит сільської кухні.

Інгредієнти:

  • Капуста квашена – 300 г
  • Картопля – 300 г (3 шт.)
  • Цибуля ріпчаста – 80 г (2 невеликих)
  • Олія соняшникова – 3 ст. ложки
  • Перець чорний мелений – за смаком

Для маринаду:

  • Вода – 200 мл
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. ложка
  • Цукор – 1 ч. ложка
  • Сіль – 0,5 ч. ложки

Приготування:

  1. Насамперед необхідно відварити картоплю в мундирах. Для цього бульби картоплі ретельно вимийте твердою стороною чистої кухонної губки. Перекладіть картоплю в каструльку і залийте холодною водою (500 мл).
  2. Поставте каструльку з картоплею на сильний вогонь. Коли вода закипить, зменшіть нагрівання до мінімуму і варіть картоплю до готовності приблизно 20 хвилин (час варіння залежить від сорту і розміру). Готова картопля повинна легко протикатися виделкою.
  3. Картоплю витягніть з відвару і залиште охолоджуватись. Цибулю очистіть і наріжте тонкими кільцями.
  4. Перекладіть цибулю в миску і залийте кип’яченою водою кімнатної температури. Додайте оцет, сіль та цукор. Перемішайте та залиште цибулю маринуватися на 10 хвилин. Відкиньте цибулю на сито, дайте стекти маринаду.
  5. Картоплю очистіть від шкірки і наріжте дрібними шматочками. Перекладіть картоплю в миску. Квашену капусту відіжміть від розсолу і покладіть до картоплі.
  6. Сюди ж відправте мариновану цибулю. Заправте салат чорним меленим перцем і ароматною олією. Перемішайте. Салат з картоплею, квашеною капустою та маринованою цибулею готовий.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: