Салат «Сільський» з квашеної капусти, картоплі та цибулі
від Denzhyttya
26 Листопада, 2021
Бюджетний салат із найпростіших продуктів — картоплі, квашеної капусти та цибулі. Заправляти такий салат бажано ароматною олією, щоб надати страві колорит сільської кухні.
Інгредієнти:
- Капуста квашена – 300 г
- Картопля – 300 г (3 шт.)
- Цибуля ріпчаста – 80 г (2 невеликих)
- Олія соняшникова – 3 ст. ложки
- Перець чорний мелений – за смаком
Для маринаду:
- Вода – 200 мл
- Оцет столовий 9% – 1 ст. ложка
- Цукор – 1 ч. ложка
- Сіль – 0,5 ч. ложки
Приготування:
- Насамперед необхідно відварити картоплю в мундирах. Для цього бульби картоплі ретельно вимийте твердою стороною чистої кухонної губки. Перекладіть картоплю в каструльку і залийте холодною водою (500 мл).
- Поставте каструльку з картоплею на сильний вогонь. Коли вода закипить, зменшіть нагрівання до мінімуму і варіть картоплю до готовності приблизно 20 хвилин (час варіння залежить від сорту і розміру). Готова картопля повинна легко протикатися виделкою.
- Картоплю витягніть з відвару і залиште охолоджуватись. Цибулю очистіть і наріжте тонкими кільцями.
- Перекладіть цибулю в миску і залийте кип’яченою водою кімнатної температури. Додайте оцет, сіль та цукор. Перемішайте та залиште цибулю маринуватися на 10 хвилин. Відкиньте цибулю на сито, дайте стекти маринаду.
- Картоплю очистіть від шкірки і наріжте дрібними шматочками. Перекладіть картоплю в миску. Квашену капусту відіжміть від розсолу і покладіть до картоплі.
- Сюди ж відправте мариновану цибулю. Заправте салат чорним меленим перцем і ароматною олією. Перемішайте. Салат з картоплею, квашеною капустою та маринованою цибулею готовий.
Смачного!
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua