Салат Смарагдова троянда

Салат Смарагдова троянда стане прикрасою будь-якого святкового столу.Сам склад салату мінімальний і дуже простий. Салат має виражений кисло-солодкий смак за рахунок маринованої цибулі і консервованих грибів, припаде до душі справжнім гурманам. Обов’язково візьміть рецепт собі на замітку, він урізноманітить ваше звичне святкове меню.

Інгредієнти:

  • Огірок – 1 шт
  • Куряче філе – 300 г
  • Печериці мариновані – 200 г
  • Твердий сир – 100-130 г
  • Яйце куряче – 4 шт
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Майонез – 3 ст.л
  • Цукор – 1 ч.л
  • Столовий оцет 9% – 2 ст.л
  • Вода – 50 мл
  • Сіль – 1/2 ч.л

Приготування:

  1. Приготуйте необхідні продукти за списком.
  2. Головку цибулі очистіть, дрібно наріжте, залийте водою, щоб вона злегка накрила цибулю, додайте  сіль, цукор, влийте оцет, перемішайте. Маринуйте цибулю 15 хвилин.
  3. Куряче філе відваріть в воді до готовності. Бульйон посоліть, додайте лавровий лист і перець горошком, м’ясо варіть 20 хвилин після закипання. Філе охолодіть, наріжте шматочками або розділіть його на смужки.
  4. Мариновані гриби наріжте пластинками, додайте до курки.
  5. Яйця зваріть круто, остудіть, очистіть, наріжте кубиками, додайте до основного складу.
  6. Сир твердих сортів натріть на грубій терці та покладіть  в ємність.
  7. Замариновану   цибулю процідіть від маринаду, додайте в салат.
  8. Суміш заправте майонезом, посоліть і поперчіть за смаком, ретельно перемішайте.
  9. Салат перекладіть в невелику салатницю. Огірок промийте, наріжте тонкими кружечками, викладіть їх по колу, тим самим формуючи пелюстки троянди.

Салат готовий .

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: