Салат «Свіжість»
від Denzhyttya
24 Листопада, 2020
Ця страва увійшла до найпопулярніших святкових салатів разом з олів’є або оселедцем під шубою. В оригінальному рецепті класичного крабового салату присутній рис, але його можна сміливо виключити. При цьому дана закуска придбає особливу ніжність і легкість, стане більш вишуканою і насиченою.
Святковий стіл насамперед повинен бути привабливим, тому ми пропонуємо вам оформити салат шарами. Завдяки невеликій хитрості з огірками крабовий салат з огірком НЕ буде водянистим, збереже неповторні солодкі нотки і однорідну структуру.
Інгредієнти
- Крабові палички 250 г
- Твердий сир 150 г
- огірки 300 г
- яйце 4 шт.
- Консервована кукурудза 250 г
- майонез 150 г
- сіль за смаком
Приготування
- Дрібно наріжте крабові палички. Зваріть яйця, остудіть і відокремте білки від жовтків. Натріть білки на великій тертці, а жовтки – на дрібній.
- Акуратно зніміть з огірків шкірку у вигляді рівних смужок, згорніть їх у рулетики і залиште в окремому посуді. Очищені огірки і твердий сир натріть на крупній тертці.
- Складіть огіркову стружку в сито, встановіть його над мискою, посоліть, перемішайте і залиште на 5 хвилин, щоб виділився сік.
- Поставте на плоску тарілку кільце від форми для випічки і утрамбуйте перший шар з крабовими паличками. Покладіть приблизно 1 ст. л. майонезу і розподіліть. Наступний шар – твердий сир, промазати майонезом.
- Відіжміть рідину з огіркової стружки і розподіліть її щільним шаром, допомагаючи лопаткою. Насипте зверху консервовану кукурудзу, знову нанесіть майонез.
- Викладіть натерті білки, трохи посоліть, промажте майонезом і посипте крихтою з жовтка. Прикрасьте салат спіралями з шкірки огірка, в центр покладіть по зернятку кукурудзи і шматочки крабових паличок.Відправте салат в холодильник на 2-3 години.
Легкий святковий салат з такого простого набору інгредієнтів може бути основою для інших страв і хорошим стартом для ваших кулінарних експериментів. Деякі додають хрустку пекінську капусту, куряче філе, консервовані печериці та плавлений сир. Нейтральні продукти будуть максимально доречні, намагайтеся не перевантажувати салат яскраво вираженими смаками і запахами.
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya