Салат «Свіжість»

Ця страва увійшла до найпопулярніших святкових салатів разом з олів’є або оселедцем під шубою. В оригінальному рецепті класичного крабового салату присутній рис, але його можна сміливо виключити. При цьому дана закуска придбає особливу ніжність і легкість, стане більш вишуканою і насиченою.

Святковий стіл насамперед повинен бути  привабливим, тому ми пропонуємо вам оформити салат шарами. Завдяки невеликій хитрості з огірками крабовий салат з огірком НЕ буде водянистим, збереже неповторні солодкі нотки і однорідну структуру.

Інгредієнти

  • Крабові палички 250 г
  • Твердий сир 150 г
  • огірки 300 г
  • яйце 4 шт.
  • Консервована кукурудза 250 г
  • майонез 150 г
  • сіль за смаком

Приготування

  1. Дрібно наріжте крабові палички. Зваріть яйця, остудіть і відокремте білки від жовтків. Натріть білки на великій  тертці, а жовтки – на дрібній.
  2. Акуратно зніміть з огірків шкірку у вигляді рівних смужок, згорніть їх у рулетики і залиште в окремому посуді. Очищені огірки і твердий сир натріть на крупній тертці.
  3. Складіть огіркову стружку в сито, встановіть його над мискою, посоліть, перемішайте і залиште на 5 хвилин, щоб виділився сік.салат з крабовими паличками
  4. Поставте на плоску тарілку кільце від форми для випічки і утрамбуйте перший шар з крабовими паличками. Покладіть приблизно 1 ст. л. майонезу і розподіліть. Наступний шар – твердий сир, промазати майонезом.салат з крабовими паличками
  5. Відіжміть рідину з огіркової стружки і розподіліть її щільним шаром, допомагаючи  лопаткою. Насипте зверху консервовану кукурудзу, знову нанесіть майонез.салат з крабовими паличками
  6. Викладіть натерті білки, трохи посоліть, промажте майонезом і посипте крихтою з жовтка. Прикрасьте салат спіралями з шкірки огірка, в центр покладіть по зернятку кукурудзи і шматочки крабових паличок.Відправте  салат в холодильник на 2-3 години.
    салат з крабовими паличками
Легкий святковий салат з такого простого набору інгредієнтів може бути основою для інших страв і хорошим стартом для ваших кулінарних експериментів. Деякі додають хрустку пекінську капусту, куряче філе, консервовані печериці та плавлений сир. Нейтральні продукти будуть максимально доречні, намагайтеся не перевантажувати салат яскраво вираженими смаками і запахами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: