Салат «Тигрова Шубка»: неодмінно прикрасить святковий стіл
від Denzhyttya
31 Грудня, 2021
Сьогодні хочу поділитися рецептом дуже смачного, красивого та яскравого салату! Збирати салат будемо у вигляді тигрової шуби! У нього дуже цікавий склад! Спробуйте, я певна, вам сподобається! Рекомендую!
Інгредієнти:
- Гриби – 200 г
- Волоські горіхи – 150 г
- Куряче філе – 200 г
- Чорнослив – 200 г
- Сир – 200 г
- Морква варена – 200 г
- Цибуля – 1 шт.
- Сіль, перець – за смаком
- Майонез
Приготування:
- Куряче філе відварюємо в підсоленій воді. Моркву також відварюємо.
- Гриби (у мене печериці) нарізаємо на шматочки. Не дрібним, оскільки вони зменшаться обсягом під час обсмажування. Гриби відправляємо на розігріту суху сковороду і чекаємо, коли випарується волога.
- Коли волога випарується, додаємо трохи олії, солимо і перчимо за смаком. Обсмажуємо ще 2-3 хвилини, щоб грибочки трохи підзолотилися.
- Цибулину нарізаємо кубиками і пасуємо на розігрітій з олією сковороді до м’якості.
- Пасеровану цибулю додаємо до грибів і обсмажуємо все разом ще 2-3 хвилини.
- Курочку нарізаємо невеликими кубиками, солимо, перчимо, заправляємо майонезом і перемішуємо.
- Чорнослив нарізаємо невеликими кубиками, як курочку. Декілька штук чорносливу залиште, щоб прикрасити ними салат зверху.
- Волоські горіхи нарізаємо ножем або подрібнюємо качалкою.
- Тепер приступаємо до збирання салату! Першим шаром викладаємо курочку, заправлену майонезом. Збирати можна просто на тарілці або у формі.
- Зверху викладаємо грибочки із цибулею.
- Далі викладаємо чорнослив і розподіляємо рівним шаром. Зверху змащуємо майонезом.
- Тепер викладаємо шар горіхів.
- Потім зверху натираємо на дрібній тертці сир і змащуємо майонезом.
- Зверху натираємо на дрібній тертці відварену моркву.
- Чорнослив ріжемо на смужки та прикрашаємо салат зверху.
Тигрова Шубка готова! Салату даємо настоятися в холодильнику 2 години та подаємо до столу! Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua