Салат “Вибух смаків” з маринованими опеньками та шинкою
Незважаючи на велику кількість компонентів, кожен з них на своєму місці, тому салат сподобається усім, чудово урізноманітнить будь-яке меню і допоможе, якщо до вас несподівано прийшли гості. Вважаю, така страва займе гідне місце і на святковому столі.
Інгредієнти:
- Масло рослинне для смаження
- Сир твердий 80 г
- Морква 1 шт.
- Цибуля 1 шт.
- Майонез 2 ст.
- Шинка 100 г
- Квасоля консервована 120 г
- Опеньки мариновані 120 г
- Сіль за смаком
- Зелень свіжа за смаком
Приготування
Етап 1 / 9
Підготувати необхідний набір інгредієнтів: шинку, консервовану квасолю, твердий сир, свіжу цибулю та моркву, мариновані опеньки (можна лисички або печериці), сіль, майонез, олія для обсмажування та свіжа зелень.Етап 2 / 9
Цибулю дрібно нарізати.
Моркву дрібно нарізати чи натерти на терці.
Сковороду змастити олією, викласти цибулю і обсмажити до прозорості.
Додати до цибулі моркву та обсмажити до м’якості. Сильно засмажувати не потрібно. Наприкінці трохи посолити.
Викласти обсмажування на сито, остудити і дати стекти зайвій олії.
Потім викласти у миску.
Етап 3 / 9
З консервованої квасолі злити рідину.
Додати до цибулі та моркви.
Етап 4 / 9
Шинку нарізати соломкою.
Додати до решти інгредієнтів.
Етап 5 / 9
З маринованих опеньків злити маринад. Якщо в баночці з грибами є якісь спеції, можна викласти гриби на сито і промити холодною водою.
Додати до решти інгредієнтів.
Етап 6 / 9
Твердий сир натерти на тертці.
Додати до решти інгредієнтів.
Етап 7 / 9
Свіжу зелень (у мене кріп) дрібно порубати.
Додати до решти інгредієнтів.
Заправити салат майонезом.
Етап 8 / 9
Акуратно перемішати салат.
За бажання посолити.
На мій смак від шинки та грибів достатньо солі. Я не солю.
Етап 9 / 9
Подавати, прикрасивши свіжою зеленню.
Смачного!