Салат, який мені сподобався: тепер буде присутній на всіх моїх святах
від Denzhyttya
22 Жовтня, 2021
Нам дуже сподобався салат і я хочу поділитися з вами рецептом. Відразу попереджаю – салат калорійний і дуже ситний, так що не накладайте великі порції. Хоча, це напевно від апетиту залежить, хтось може і добавку попросить.
В даному рецепті я використовувала опеньки, але підійдуть будь-які гриби на ваш смак, хоч печериці з магазину, теж буде відмінно.
Інгредієнти:
- Печінка куряча – 250 г
- Гриби варені – 250 г
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Яйця – 2 шт.
- Огірки солоні або мариновані – 1 шт.
- Майонез – за смаком
Приготування:
- Отже, перш за все зварила печінку в підсоленій воді з лавровим листом і перцем. Варила близько 5-7 хвилин після закипання.
- Якщо довго варити, печінка буде сухою і зіпсує смак салату.
- Щоб перевірити готовність печінки, проткніть її ножем, якщо бульйон прозорий, можна знімати з вогню.
- Охолодіть прям в бульйоні, в іншому випадку печінка обвітриться.
- Обсмажила цибулю з морквою до м’якості, виклала варені опеньки і обжарила близько 10 хвилин до легкого рум’янцю. Злегка посолила.
- Якщо не любите смажене або не їсте з якоїсь причини, просто тушкуйте в невеликій кількості води.
- Виклала в салатник і охолодила. Печінку нарізала на маленькі шматочки і виклала в салатник.
- Нарізала солоні огірки на невеликі шматочки. Можна взяти мариновані огірки, бедет теж смачно.
- Нарізала варені яйця. Заправила майонезом і перемішала. За бажанням додайте зелень.
- Якщо хочете подати порційно, зручно використовувати кулінарну форму.
До речі, салат можна зробити шарами, буде не тільки смачно, але і красиво.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua