Салат з авокадо
від Denzhyttya
21 Листопада, 2020
Неймовірний салат з нуту та авокадо і соусом песто чудово підійде для будь-якого столу. А якщо хочете приготувати пісний варіант, просто не додавайте пармезан в соус песто, який і без цього зможе надати салату пікантності і додаткового смаку.
Підібрані для салату з нуту та авокадо інгредієнти поєднуються незвично і дуже вдало. Якщо ви не хочете готувати соус песто в домашніх умовах, можна купити в магазині вже готовий варіант.
Інгредієнти
- нут 0,5 скл.
- авокадо 1 шт.
- цибуля 0,5 шт.
- маслини 80 г
- петрушка 90 г
- кедрові горіхи 50 г
- лимон 0,25 шт.
- часник 1 зуб.
- оливкова олія за смаком
- сіль за смаком
- лимонний сік за смаком
Приготування
- Промийте нут, залийте його водою і додайте трохи соди, залиште на ніч. Після цього злийте воду, промийте нут, залийте холодною водою і доведіть до кипіння. Потім встановіть середній вогонь і варіть нут близько 30 хвилин, поки він не стане м’яким, посоліть.
- Злийте з нуту воду, промийте і, перетираючи турецький горох між шарами паперового рушника, зніміть з нуту зовнішню шкірку. Перекладіть в миску і перемеліть до утворення великих шматочків.
- Дрібно порубати цибулю, маслини розрізати навпіл, авокадо наріжте невеликими кубиками. Змішайте ці інгредієнти з нутом, посоліть і полийте лимонним соком.
- Щоб приготувати соус песто, промийте петрушку, обсушіть її і відріжте листочки. На сковороді без масла трохи підсмажте кедрові горіхи, очистіть зубчик часнику, а пармезан поламайте на маленькі шматочки.
- Складіть часник, половину листя петрушки і трохи солі в блендер, злегка подрібніть, додайте частину горіхів і сиру, що залишилися листя петрушки і знову злегка подрібніть. Після цього додайте горіхи і сир,що залишилися, подрібніть повністю, додайте оливкову олію і сік четвертинки лимона. Заправте соусом песто салат.
Для цього салату нут можна зварити заздалегідь і заморозити. Тоді приготувати салат можна за лічені хвилини. А якщо і цей варіант вам не підходить, сміливо беріть консервований нут.
Смачного!
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya