Салат з грибами та печінкою «Ситна слойка»
від Denzhyttya
2 Грудня, 2021
Листковий салат з грибами та печінкою. Красивий, смачний, ситний, прикрасить будь-який стіл.
Інгредієнти:
- 400 г печінки. Можна використовувати будь-яку печінку. У мене куряча
- 400 г свіжих печериць
- 3 великі картоплини (500-600 г)
- 1 велика цибулина
- 2 великі огірки (солоні або мариновані)
- 4 яйця
- майонез
- сіль
Приготування:
- Курячу печінку очистити від прожилок. Потім відварити у підсоленій воді і дати охолонути. Гриби печериці нарізати дрібними шматочками. Потім обсмажити до невеликої золотистості. Дати охолонути.
- Картоплю відварити у мундирі. Потім дати охолонути повністю та очистити. Цибулю очистити і нарізати дрібно. Потім цибулю обсмажити в олії до золотистого кольору. Дати охолонути. Яйця зварити круто. Потім охолодити та почистити.
- Картоплю натерти на великій терці. В окрему миску натерти на великій тертці курячу печінку. Одну столову ложку обсмаженої цибулі викласти в ємність із грибами та перемішати. Решту цибулі викласти в ємність з печінкою і перемішати.
- Огірки нарізати дрібними шматочками, потім злегка віджати руками, щоб салат не вийшов мокрим. Відокремити яєчні жовтки від білків, білки натерти на дрібній тертці.
- Для збирання салату кільце для сервіровки обернути харчовою плівкою. У мене кільце діаметром 16 см. Поставити кільце на пласку тарілку.
- Першим шаром викласти терту картоплю. При необхідності трохи підсолити. Розрівняти і трохи ущільнити столовою ложкою. Змастити шар майонезом.
- Далі викласти шар із огірків. Розрівняти та трохи ущільнити.
- Третій шар печінковий. Викласти половину всієї печінки. Розрівняти шар і трохи ущільнити. Потім змастити невеликою кількістю майонезу.
- Викласти шар із грибів. Розрівняти, трохи ущільнити.
- На гриби викласти печінку, що залишилася. Розрівняти шар та трохи ущільнити. Злегка змастити майонезом.
- Акуратно викласти яєчні білки. Розрівняти та ущільнити. Змастити майонезом.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua