Салат з кукурудзою та крабовими паличками

Приготуємо салат із рисом, огірком, крабовими паличками та яйцем. Салат вийде за рахунок рису ситний, а огірки зроблять його ніжним. А прикрасимо нашу страву червоною ікрою.

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 1 велика упаковка
  • Огірок свіжий – 2 шт.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Кукурудза консервована – 1 банка
  • Рис – 1/2 склянки
  • Зелень кропу – пучок
  • Ікра червона – для прикраси
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Майонез – скільки піде

Приготування:

  1. Беремо пропарений рис і відварюємо його у підсоленій воді до готовності. Огірок миємо та нарізаємо шматочком. Зливаємо рідину з кукурудзи.
  2. Яйця відварюємо круто, охолоджуємо, звільняємо від шкаралупи. Відокремлюємо білки від жовтків. Білки ріжемо на шматочки, жовтки натираємо на тертці (окремо).
  3. Крабові палички нарізаємо на шматочки, 1 паличку залишаємо для прикраси нашого салату. Дрібно нарізаємо зелень кропу, залишивши пару гілочок для прикраси.
  4. Змішуємо рис, огірок, кукурудзу, білок та крабові палички. Солимо, перчимо. Додаємо майонез, перемішуємо. Перекладаємо в гарну тарілку, розрівнюємо та посипаємо тертим жовтком.
  5. Що залишилася одну крабову паличку ріжемо навскіс і формуємо з неї пелюстки квітки, на середину кладемо 1/2 ч. л. ікри, прикрашаємо маленькими гілочками кропу. По всій поверхні салату робимо гірки з ікри. Наш святковий салат готовий. Поставимо в холодильник на якийсь час, щоб просочився.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: