Салат з куркою, яблуками і чорносливом — як готувати з сиром, горіхами
від Denzhyttya
17 Вересня, 2019
Листковий салат з курки з яблуками і чорносливом
- Час: 30 хвилин.
- Кількість порцій: 6 персон.
- Калорійність страви: 225 ккал/100 г.
- Призначення: на закуску.
- Складність: легка.
Закуска готується дуже швидко, якщо всі інгредієнти заздалегідь підготувати: філе відварити, фрукти помити, очистити від кісточок. Для заправки використовується майонез і краще його не замінювати сметаною, але деякі господині змішують ці компоненти в пропорції 1:1.
Інгредієнти:
- куряче яйце – 3 шт.;
- грудка куряча відварна – 250 г;
- сир – 100 г;
- яблуко – 1 шт.;
- чорнослив б/к – 70 г;
- волоські горіхи – 50 г;
- цибуля – 1 шт.;
- майонез – 150 мл
Спосіб приготування:
- Варене м’ясо необхідно порізати на дрібні шматочки, обсмажити. При бажанні додайте улюблені спеції.
- Викладіть м’ясо в салатник з високими бортиками, змастіть майонезом.
- Цибулю дрібно поріжте, викладіть наступним шаром на курку.
- Яблука помийте, очистіть від шкірки, приберіть серцевину, наріжте маленькими кубиками, викладіть поверх цибульки. Знову змастіть.
- Яйця зваріть круто, почистіть, дрібно покришіть, викладіть на фрукт. Ще один шар заправки.
- Сухофрукт промийте, замочіть в холодній воді, залиште на півгодини. Як тільки він стане м’яким, дрібно поріжте, викладіть на салат. Знову промастіть.
- Сир натріть за допомогою дрібної терки, присипте поверх чорносливу.
- Волоський горіх подрібніть вручну або за допомогою блендера. Посипте зверху сиру.
- Салат з курки і чорносливу приберіть в холодильник на 2-3 години для просочення.
Відео