Салат з морквяним кульками

Салат з морквяним кульками стане справжньою прикрасою вашого свята.  Багатошарова страва  не тільки ефектно виглядає на столі, але і вражає своїм смаком.

Відварені овочі і курка ідеально доповнюються моркв”яно-часниковими кульками.

Інгредієнти

  • яйце 5 шт.
  • картопля 5 шт.
  • морква 300 г
  • буряк 2 шт.
  • куряча грудка 300 г
  • желатин 15-20 г
  • часник 3 зуб.
  • зелень за смаком
  • майонез 220 г

Приготування

  1. Відваріть яйця, почистіть їх і розділіть на білки і жовтки. Потім відваріть картоплю, почистіть її від шкірки, натріть на терку і додайте натерті на тертці жовтки, перемішайте.салат з морквяним кульками
  2. Замочіть желатин, дотримуючись інструкції на упаковці, нагрійте його і змішайте з майонезом.салат з морквяним шарікаміі куркою
  3. У суміш картоплі з жовтками додайте 2-3 ст. л. суміші майонезу з желатином, викладіть у форму, застелену харчовою плівкою, і розрівняйте.салат з морквяним кульками і буряком
  4. Відваріть буряк, почистіть його  від шкірки і натріть на тертці.. Посоліть за смаком. Відіжміть сік , але  не виливайте  – він нам ще знадобиться.салат з куркою і буряком
  5.  Білки натріть на крупній тертці, трохи посоліть, додайте 3 ст. л. бурякового соку для фарбування білків і перемішайте.багатошаровий салат з куркою
  6. Викладіть білки другим шаром у форму і розрівняйте. Змастіть майонезом.овочевий салат з куркою
  7. Відваріть курку, дрібно наріжте  її, посоліть, поперчіть і викладіть у форму наступним шаром.багатошаровий овочевий салат з куркою
  8. Змастіть майонезом, а поверх викладіть ще один шар буряка і знову змастіть майонезом. Поставте сформований салат в холодильник на 5-6 годин або на всю ніч, щоб він просочився.святковий салат з морквяним кульками
  9. Тепер займемося кульками. Відваріть моркву і почистіть її від шкірки. Зубчики часнику пропустіть через прес, додайте до моркви. За допомогою блендера змішайте моркву і часник до консистенції пюре.
  10. Додайте решту (2 ст. л. суміші ) майонезу з желатином, перемішайте і приберіть масу в холодильник на такий же час, як салат.багатошаровий салат з майонзом
  11. Дістаньте салат, переверніть його на тарілку  і зніміть плівку.курячий салат
  12. Наріжте зелень і викладіть її уздовж салату рівною смужкою.
  13. З застиглої морквяної маси скачайте кульки розміром з волоський горіх і викладіть їх щільно по краях салату.овочевий салат

Ось рецепт дійсно оригінального салату, який не зустрінеш у кожної господині будинку. Спробуйте поекспериментувати з морквяним кульками, роблячи їх трохи гострішими за допомогою часнику, щоб внести нотку пікантності. Замість курячої грудки в салат з морквяним кульками можна взяти м’ясо з стегенець  і навіть копчену курку. Діліться своїми враженнями! Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: