Салат з пекінською капустою та грибами
Якщо ви втомилися від надто важких салатів за ці святкові дні, можете урізноманітнити своє меню чарівною закускою. Приготуйте смачний салат із пекінською капустою та грибами. Хоча до складу заправки для цієї закуски входить майонез, а не оливкова олія, список інгредієнтів приємно тішить.
Приготування такого салату передбачає використання будь-якого виду м’яса. Він виходить дуже смачним і ситним за рахунок овочів, яєць, маринованих печериць та сиру. Розкішне поєднання!
Для того щоб смак страви був цікавішим, не слід його заправляти одним лише майонезом. Змішайте цей продукт зі сметаною та французькою гірчицею. Також можете пропустити через прес 2 зуб. часнику і додати в отриману суміш. Ароматний соус-заправка готовий!
Інгредієнти:
- Картопля – 200 г
- Цибуля – 1 шт.
- Мариновані гриби – 400 г
- Яйце – 3 шт.
- Капуста пекінська – 200 г
- Майонез – 100 г
- Сметана – 100 г
- Французька гірчиця – 1 г
- Твердий сир – 100 г
- Вода – 100 мл
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) – за смаком
- Цукор – 1 ч. л.
- Яблучний оцет – 2 ст. л.
Приготування:
- Маринуємо цибулю. У глибоку ємність вливаємо теплу воду. Додаємо 0,5 ч. л. солі та цукор. Вливаємо яблучний оцет. Добре все перемішуємо. Всипаємо цибулю і залишаємо її маринуватися на 20 хвилин.
- Відварюємо картоплю в мундирі в трохи підсоленій воді. Охолоджуємо її та очищаємо від шкірки. Натираємо картоплю та твердий сир на великій тертці.
- Готуємо заправлення. З’єднуємо в глибокій ємності майонез та сметану. Додаємо гірчицю у зернах. Ретельно перемішуємо.
- Нарізаємо пекінську капусту невеликими шматочками.
- Відварюємо яйця круто. Остуджуємо їх і очищаємо від шкаралупи. Натираємо їх на великій тертці.
- Зливаємо з печериць рідину. Нарізаємо пластинками.
- Викладаємо на тарілку терту картоплю, рівномірно її розподіляючи. Додаємо трошки перцю та солі. Змащуємо цей шар заправкою із гірчицею.
- Потім викладаємо мариновану цибулю. Зверху поміщаємо печериці, нарізані пластинами. Змащуємо все соусом.
- Присипаємо все тертим сиром. Потім викладаємо натерті яйця. Змащуємо цей шар заправкою.
- Посипаємо салат нарізаною пекінською капустою. Робимо сіточку із соусу і відправляємо його в холодильник на 2 години для просочення.
За бажання в цю закуску можна додати ще відварену курячу грудку. Якщо ви любитель більш ситних салатів, то такий додатковий інгредієнт вам точно сподобається. Салат радимо прикрасити помідорками чері. Розріжте їх навпіл і викладіть на закуску. Промийте зелену цибулю. Дрібно її наріжте і посипте салат.
Смачного!