Салат з перловкою
від Denzhyttya
6 Травня, 2020
Рецепт салату, батьківщиною якого вважається Італія, доступний для кожного з нас. Готується він просто, зі звичних для українців продуктів. Такий салат внесе різноманіття у буденні страви і обов’язково сподобається вам і вашим близьким.
Інгредієнти для страви
- 1 літра води
- 1/2 склянки перлової крупи
- 1/2 склянки волоських горіхів
- 2 огірки
- 2 помідори
- 1 цибулина
- пучок свіжого базиліку
- спаржева квасоля
- пучок петрушки
- оливкова олія
- сіль.
Як приготувати салат
- Перлову крупу перебрати, добре промити і висипати в каструлю.
- Залити перлову крупу водою і поставити на плиту, коли вода закипить зменшити вогонь, посолити і варити до готовності. Зерна мають бути м’якими та розсипчастими.
- Готову перловку висипати в друшляк і залишити, щоб охолонула, перекласти на тарілку.
- Помідори і огірки помити і порізати кубиками. Зелень промити і подрібнити. Цибулю почистити і також дрібно порізати.
- Волоські горіхи подрібнити і трішки підсмажити.
- Спаржеву квасолю помити, відварити в підсоленій воді, процідити.
- В салатницю покласти порізані помідори, спаржу, огірки, цибулю, петрушку, базилік, волоські горіхи і перлової крупи, посолити та акуратно перемішати.
- Салат заправити оливковою олією та добре вимішати. Оливкову олію можна замінити соняшниковою.
- Салат з перловою крупою варто подавати трішки теплим, кімнатної температури і не бажано довго зберігати, тому готуйте стільки, скільки подужаєте з’їсти за один раз.
Якщо вам сподобався рецепт салату з перловкою, поділіться ним із друзями в соціальних мережах.
Джерело:
jisty.com.ua
Позначки