Салат за вашими порадами. Вийшла оригінальна “Рибка під ковдрою”
від Denzhyttya
30 Грудня, 2021
Багато порад отримала від Вас під статтею про салат “Оселедець під шубою”, вирішила їх поєднати. І вийшов зовсім новий та оригінальний салат, а назвала я його “Рибка під ковдрою”.
Інгредієнти:
На форму діаметром 18 см та внутрішнім колом 4 см.
- Картопля – 3 середні шт
- Риба солона жирна (оселедець, скумбрія, червона риба) – 250 гр філе
- Цибуля червона – 1/3 цибулини
- Сік лимона – 2 ст л
- Яблуко зелене – 1 шт
- Яйце С0 – 3 шт
- Буряк – 1 велика шт
- Майонез – 4-6 ст л
- Зелень для прикраси за смаком.
Приготування:
- Для формування салату я взяла роз’ємну форму для торта, а всередині встановила фужер. Так мій салат буде ще ефектнішим.
- Першим шаром йде натерта на дрібній тертці відварена картопля. І я її не промазувала згори, а перемішала з майонезом. Так вона краще тримає форму і швидше просочиться соусом.
- На картоплю поклала порізаний солоний оселедець. Як писала вище, можна замінити на солону чи копчену скумбрію.
- Далі цибуля. Цибулю взяла червону і нарізала півкільцями, замаринувала в лимонному соку 10 хвилин.
- Третій шар зелене кисло-солодке яблуко.
- Яблуко почистила та натерла на великій тертці. На дрібній виходить каша і дуже багато соку, тому краще не подрібнювати. Виклала зверху на мариновану цибулю.
- Відварені яйця розділила на білки та жовтки. Білки потерла і поклала на яблуко. Змащувати майонезом не стала. Цього разу вирішила взагалі майонез використовувати за мінімумом, тільки в картоплю та буряк.
- П’ятий шар відварений буряк, теж тертий на дрібній тертці. Буряк також змішала з майонезом в окремій тарілці.
- На буряк посипала жовток, який натерла на тертці. Поставила салат у холодильник на ніч, щоб просочився.
- Перед подачею прикрасила листочками петрушки та червоною маринованою цибулею.
Джерело:
zhyttia.com.ua