Салат “Загадка” – на святковий стіл і не тільки

Прекрасний салат на святковий стіл і не тільки. Готується швидко і зі звичайних продуктів. Салат має свіжий смак, а заправка надає йому особливу пікантність.

Інгредієнти:

  • 1 болгарський перець
  • 1 огірок
  • 1 червона цибулина
  • 500 грам буряка
  • зелень

Для заправки

  • 50 мілілітрів соняшникової олії
  • 1 чайна ложка солі
  • 1 чайна ложка гірчиці
  • 2 чайні ложки оцту

Приготування:

  1. Болгарський перець очищаємо від насіння і нарізаємо соломкою. Перекладаємо його в салатник.
  2. У огірка відрізаємо хвостики і нарізаємо великою соломкою, додаємо до болгарського перцю.
  3. Буряк запаковуємо в фольгу, кладемо на деко і ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів. Випікаємо протягом 30-35 хвилин. Потім охолоджуємо, очищаємо і нарізаємо брусочками. Додаємо її до решти продуктів.
  4. Цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо півкільцями. Подрібнюємо підготовлену зелень. Нарізані овочі додаємо до решти продуктів.
  5. У чашку наливаємо олію, додаємо сіль, гірчицю і оцет. Все перемішуємо і заправляємо салат. Його також добре перемішуємо і відразу ж подаємо до столу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: