Сало з часником та гірчицею у духовці у фользі. І жодної ковбаси не треба
6 Липня, 2022
Ох, яке смачне сало виходить! Як тільки ви спробуєте – на вашому столі більше не буде ніякої магазинної ковбаси. Таке сало можна їсти хоч у гарячому вигляді, хоч у холодному, як закуску, робити бутерброди.
А ще воно прекрасне до борщу, його можна додавати в гороховий суп або солянку – загалом це сало у вас не лежатиме, ви його дуже швидко з’їсте.
Інгредієнти:
- сало – 500-600 гр
- часник – 2-3 зубчики
- гірчиця – 2 ст.л звичайної + 2 ст.ложки у зернах
- олія соняшникова – 1-2 столові ложки
- сіль за смаком
- спеції за смаком
Приготування:
- Беремо шматок сала (з прошарками м’яса бажано) та нарізаємо невеликими шматочками. Якщо хочете, можна готувати весь шматок цілком. Але на мій погляд невеликими шматочками виходить краще.
- Приготуємо маринад. Змішуємо звичайну гірчицю і гірчицю в зернах, додаємо соняшникову олію, подрібнений часник, сіль та спеції за смаком. Зі спецій можна взяти паприку, коріандр, чорний мелений перець.
- Маринадом, що вийшов, обмазуємо сало, загортаємо у фольгу і прибираємо в холодильник мінімум на 6 годин, я зазвичай кладу на ніч.
- Потім залишається тільки запекти сало в духовці за температури 180 градусів до готовності. Час приготування залежить від того, який у вас шматок сала і чи багато там м’яса. Сало може бути готове вже через 20-25 хвилин, а м’ясу потрібно 40 хвилин, якщо його там багато. Загалом дивіться самі.
До речі, за цим рецептом можна запекти і м’ясо (без сала) – виходить теж дуже смачно! Спробуйте!
Джерело:
zhyttia.com.ua