Самса з м’ясом «Квіти пустелі»

Я не уявляю своє життя без домашньої випічки. Всілякі пиріжки з різними начинками готую мало не кожен день. Можу і заготовки з тіста робити, щоб потім тільки начинку замісити і в духовку відправити. Найчастіше на моєму столі виявляється самса з м’ясом «Квіти пустелі».

Самса – популярна страва в східних країнах. Там існує безліч варіацій її приготування. Найчастіше тісто роблять прісним і листковим, Але я вирішила трохи модифікувати рецепт. Вийшло неймовірно смачно!

Інгредієнти

  • вершкове масло 250 г
  • яйце 2 шт.
  • сметана 200 г
  • пшеничне борошно 500 г
  • розпушувач 1 ч. Л.
  • сіль 2 ч. Л.
  • яловичина 350 г
  • цибуля 3 шт.
  • яєчний жовток 1 шт.
  • зіра за смаком
  • чорний перець (мелений) за смаком
  • зелень за смаком
  • кунжут за смаком

Приготування

  1. З’єднайте борошно з 1 ч. л. солі і розпушувачем. Додайте вершкове масло і добре перемішайте. Злегка збийте яйця і влийте їх до борошна разом зі сметаною. Замісити тісто, загорніть його в харчову плівку і відправте в холодильник на півгодини.
  2. Щоб приготувати начинку, змішайте фарш з подрібненою цибулею, сіллю, що залишилася, зирой, перцем і рубаним кропом.
  3. Присипте робочу поверхню борошном. Розкочуйте шматочки тіста в невеликі млинці, викладайте в центр начинку, змащуйте краю жовтком і накривайте ще одним млинцем з тіста. Загорніть краї.тісто з начинкою
  4. Застеліть деко пергаментом, викладіть самсу і змастіть її жовтком. За допомогою ножа або зубочистки зробіть декоративні надрізи від країв до центру. Посипте  кунжутом. Випікайте 35 хвилин при температурі 200 ° С.
Самса з м’ясом в духовці готується швидко, а з’їдається ще швидше. Це самостійна страва  порадує вас і ваших близьких в будь-який час дня. Я часто беру випічку на роботу, щоб перекусити самій  і пригостити колег. Обов’язково спробуйте!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: