Самса з м’ясом «Квіти пустелі»
від Denzhyttya
27 Листопада, 2020
Я не уявляю своє життя без домашньої випічки. Всілякі пиріжки з різними начинками готую мало не кожен день. Можу і заготовки з тіста робити, щоб потім тільки начинку замісити і в духовку відправити. Найчастіше на моєму столі виявляється самса з м’ясом «Квіти пустелі».
Самса – популярна страва в східних країнах. Там існує безліч варіацій її приготування. Найчастіше тісто роблять прісним і листковим, Але я вирішила трохи модифікувати рецепт. Вийшло неймовірно смачно!
Інгредієнти
- вершкове масло 250 г
- яйце 2 шт.
- сметана 200 г
- пшеничне борошно 500 г
- розпушувач 1 ч. Л.
- сіль 2 ч. Л.
- яловичина 350 г
- цибуля 3 шт.
- яєчний жовток 1 шт.
- зіра за смаком
- чорний перець (мелений) за смаком
- зелень за смаком
- кунжут за смаком
Приготування
- З’єднайте борошно з 1 ч. л. солі і розпушувачем. Додайте вершкове масло і добре перемішайте. Злегка збийте яйця і влийте їх до борошна разом зі сметаною. Замісити тісто, загорніть його в харчову плівку і відправте в холодильник на півгодини.
- Щоб приготувати начинку, змішайте фарш з подрібненою цибулею, сіллю, що залишилася, зирой, перцем і рубаним кропом.
- Присипте робочу поверхню борошном. Розкочуйте шматочки тіста в невеликі млинці, викладайте в центр начинку, змащуйте краю жовтком і накривайте ще одним млинцем з тіста. Загорніть краї.
- Застеліть деко пергаментом, викладіть самсу і змастіть її жовтком. За допомогою ножа або зубочистки зробіть декоративні надрізи від країв до центру. Посипте кунжутом. Випікайте 35 хвилин при температурі 200 ° С.
Самса з м’ясом в духовці готується швидко, а з’їдається ще швидше. Це самостійна страва порадує вас і ваших близьких в будь-який час дня. Я часто беру випічку на роботу, щоб перекусити самій і пригостити колег. Обов’язково спробуйте!
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya