Шакшука – смачна і проста страва
від Denzhyttya
15 Серпня, 2021
Шакшука перекладається як «суміш» з туніської арабської або інших магрибських арабських діалектів.
Шакшука — це основна страва туніської, лівійської, алжирської, марокканської та єгипетської кухонь, що традиційно подається в чавунній сковороді з хлібом, щоб вимокати соус. Деякі варіації шакшуки включають солоні сири, але традиційні рецепти дуже прості: вони складаються тільки з подрібнених помідорів, гострого перцю, часнику, солі, паприки, оливкової олії і яєць-пашот.
Інгредієнти:
- 6 курячих яєць
- 2 болгарських перцю
- 1 перець чилі
- 2-3 великих томата
- 2 цибулини
- 150 г томатного соку
- 2 ст. л. оливкового масла
- сіль за смаком
- перець за смаком
- 1 ч. л. орегано
- 1 ч. л. зіри
- кінза
Приготування:
- Для початку прогрійте у великій кількості оливкової олії зиру і орегано, Щоб розкрити аромат спецій. Потім наріжте великими шматочками гострий перець і теж відправте на сковорідку до спецій.
- Поступово додавайте в сковороду крупно порізані цибулю і болгарський перець. Вогонь повинен бути середнім.
- Очистимо томати від шкірки і відправимо тушкуватися до решти інгредієнтів разом з томатним соком. Накрийте сковорідку кришкою і доведіть до кипіння.
- Потім зробіть в страві невеликі поглиблення і вбийте в них сирі курячі яйця. але кришкою не накривайте.
- Як тільки яйця приготуються, додайте до Шакшукаи нарізану кінзу і перемішайте.
Смачного!
Через:
vazhnoznat.com
Джерело:
Переклад Denzhyttya