Шакшука – смачна і проста страва

Шакшука перекладається як «суміш» з туніської арабської або інших магрибських арабських діалектів.

Шакшука — це основна страва туніської, лівійської, алжирської, марокканської та єгипетської кухонь, що традиційно подається в чавунній сковороді  з хлібом, щоб вимокати соус. Деякі варіації шакшуки включають солоні сири, але традиційні рецепти дуже прості: вони складаються тільки з подрібнених помідорів, гострого перцю, часнику, солі, паприки, оливкової олії і яєць-пашот.

Інгредієнти:

  • 6 курячих яєць
  • 2 болгарських перцю
  • 1 перець чилі
  • 2-3 великих томата
  • 2 цибулини
  • 150 г томатного соку
  • 2 ст. л. оливкового масла
  • сіль за смаком
  • перець за смаком
  • 1 ч. л. орегано
  • 1 ч. л. зіри
  • кінза

шакшука

Приготування:

  1. Для початку прогрійте у великій кількості оливкової олії зиру і орегано, Щоб розкрити аромат спецій. Потім наріжте  великими шматочками гострий перець і теж відправте на сковорідку до спецій.
  2. Поступово додавайте в сковороду крупно порізані цибулю і болгарський перець. Вогонь повинен бути середнім.
  3. Очистимо томати від шкірки і відправимо тушкуватися до решти інгредієнтів разом з томатним соком. Накрийте  сковорідку кришкою і доведіть до кипіння.
  4. Потім зробіть в страві невеликі поглиблення і вбийте в них сирі курячі яйця. але кришкою не накривайте.
  5. Як тільки яйця приготуються, додайте до Шакшукаи нарізану кінзу і перемішайте.

швидкий сніданок

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: