Шарлотка по-новому: легко і швидко готується
від Denzhyttya
1 Жовтня, 2021
Класичні рецепти шарлотки вже встигли стати звичними і буденними, багато господинь намагаються знайти щось інше, в складі якого, все ж будуть присутні улюблені яблука. Скористайтеся моїм рецептом і отримаєте чудове доповнення до чаю.
Інгредієнти:
- яйця, 4 шт
- цукор, 100 г
- сіль дрібка
- ванілін за смаком
- молоко, 100 мл
- олія соняшникова, 90 г;
- борошно, 190 г
- розпушувач, 1 ч.л
Для приготування начинки необхідно:
- яблука кисло-солодкі, 3 шт
- цукор, 1 ст.л
- кориця на смак
- яблука солодкі, 2 шт
- варення абрикосове або інше
Приготування:
- Збиваємо яйця з сіллю, потім всипаємо цукор і ванілін і збиваємо 5 хвилин. Вливаємо молоко і олію, збиваємо.
- Борошно просіваємо і змішуємо з розпушувачем, всипаємо в масу і збиваємо.
- Форму застеляємо пергаментом і виливаємо частину тіста і запікаємо при 170 градусах 15 хвилин.
- Яблука ріжемо шматочками і змішуємо з корицею і цукром. Солодкі яблука ріжемо тонкими часточками.
- Пиріг змащуємо джемом, викладаємо нарізані яблука і заливаємо тістом,що залишилося.
- Зверху вдавлюємо красиві, солодкі яблучні пластинки і випікаємо при 180 градусах близько 20 – 25 хвилин.
- Гарячий пиріг змащуємо медом або варенням, щоб верхні яблучка стали м’якшими.
- Остуджуємо і, якщо хочете, перед подачею ще можна посипати цукровою пудрою.
Пиріг виходить багатошаровим і ніжним, дуже м’яким, ви точно його полюбите.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua
Позначки