Що приготувати з дині: ТОП-5 літніх рецептів
від Denzhyttya
13 Червня, 2020
У серпні починається сезон дині. Незважаючи на низьку калорійність, цей фрукт містить велику кількість корисних для здоров’я речовин. Серед них – вітаміни A і С, бета-каротин, калій і клітковина
Дивіться відео, як законсервувати диню з інжиром:
Крім традиційних десертів – морозива, сорбе, желе, варення, з дині можна приготувати безліч смачних страв, і не тільки солодких. Ми поділимося з вами найкращими рецептами.
Холодний динний суп з лаймом
Час приготування:
Інгредієнти на 4 порції:
- 1 стигла диня
- 1/2 шт. лайма
- 2 ст. л. сухого хересу
- 6-8 великих листочків м’яти
- 2 ст. л. оливкового масла Extra Virgin
Рецепт приготування:
- Очистіть диню від скоринки і насіння. Наріжте отриману м’якоть на шматочки, збийте близько п’яти хвилин в кухонному комбайні або блендері в пишну пінисту масу.
- Перелийте в миску, додайте сік, вичавлений з половинки лайма, нарізані дрібною соломкою листочки м’яти, сухий херес. Приправте за смаком.
- Поставте суп у холодильник мінімум на 2-3 години. При подачі суп збризніть оливковою олією.
Салат з динею і прошутто
Час приготування:
Інгредієнти на 2 порції:
- 200 г м’якоті дині без шкірки і кісточок
- 100 г прошутто
- 100 г руколи
- сік половини лимона
- 100 г салату корн
- 1 стебло майорану
- 50 мл оливкової олії
- сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Наріжте м’якоть дині кубиками, а шинку – тонкими скибочками.
- Вимиті салат корн і рукколу красиво розкладіть на блюді.
- Свіжовичавлений лимонний сік змішайте з оливковою олією і додайте сіль, перець за смаком.
- На листя салату помістіть шматочки дині і шинки. Полийте салат заправкою, додайте майоран. Подавайте відразу ж після приготування.
Сирні кекси з динею
Складові:
Для кексів:
- 450 г жирного сиру
- 1/2 склянки цукру
- 2 ст. л. молока
- 6 ст.л. пюре зі свіжої дині
- 2 великих яйця
- 1/4 склянки розтопленого несолоного масла
- 3/4 склянки манної крупи
- 3/4 склянки пшеничного борошна
- 2 ч. л. ванілі
- 1 ст. л. розпушувача
Для глазурі:
- 1 стакан вершкового масла
- 3 склянки цукрової пудри
- 2 ч. л. ванілі
- 3 ст. л. дрібно нарізаної дині
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів. Змішайте сир, цукор, молоко, яйця і пюре, зроблене з дині (будь-яким зручним вам способом).
- В окремій ємності змішайте розтоплене масло, манку, борошно, ваніль і розпушувач. З’єднайте обидві суміші.
- Заповніть тістом форми для випікання кексів на три чверті. Випікайте в духовці протягом 15-20 хвилин. Готовність можна перевіряти зубочисткою – вона повинна виходити сухою.
- Поки кекси готуються, зробіть глазур. Для неї збийте м’яке масло протягом трьох хвилин на високій швидкості. Додайте до нього цукрову пудру, продовжуючи збивати до повного змішування. Туди ж додайте ваніль і диню, перемішайте.
- Викладіть на готові охолоджені кекси і подавайте. Можна прикрасити кульками свіжої дині.
Варення з дині з ваніллю
Час приготування:
- більше трьох годин
Складові:
- 850 г м’якоті дині
- 950 г цукру
- щіпка ваніліну
- 2 ст.л. лимонного соку
- 200 мл гарячої води]
Рецепт приготування:
- Диню помийте, обсушіть і очистіть від шкірки. Розріжте навпіл і видаліть насіння. М’якоть наріжте кубиками.
- Додайте в окріп і варіть протягом 7 хвилин. Відкиньте на друшляк і обдати холодною водою. Дайте рідини стекти.
- Розчиніть цукор в 200 мл гарячої води. Залийте отриманим сиропом диню і залиште на 5 годин.
- Доведіть до кипіння і варіть протягом 5 хвилин. Залиште на 7 годин.
- Знову доведіть до кипіння, додайте лимонний сік і ванілін.
- Перелийте гаряче варення в стерилізовані банки і закрийте.
Напій з дині з м’ятою
Час приготування:
Складові:
- 1 солодка диня
- 2 ст.л. цукру
- 2 лимони
- кілька гілочок м’яти
Спосіб приготування:
- Диню очистіть від шкірки і насіння, наріжте середніми кубиками.
- М’яту помийте, зніміть листочки з гілочок і порвіть руками.
- З лимонів вичавіть сік, процідіть від кісточок.
- Додайте всі інгредієнти в блендер і збийте до отримання однорідного коктейлю.
- Скуштуйте, за бажанням додайте ще трохи цукру. Якщо коктейль вийде занадто густим, його можна розвести фруктовим соком (персиковим, апельсиновим, ананасовим).
- Готовий напій перелийте в стакани і подавайте з трубочкою.
Джерело:
segodnya.ua