Шифоновий медовик з чорносливом та горіхами. Смак – бомба!

Цей медовик виходить дуже смачний і ніжний. Його чудово доповнює смак карамелі, горіхів і чорносливу. Рецепт – бомба!

Об’єм склянки – 250 мл, форма – 26 см. 

Інгредієнти:

Тісто:

  •  50 мл олії,
  •  3 скл. борошна,
  •  2 яйця,
  •  1 скл. цукру,
  •  2 стл. ложки меду,
  •  2 ч. ложки соди (не гасити).

Крем:

  •  300-400 г масла,
  • 500 г вареного згущеного молока,
  • чорнослив,
  • горіхи.

Приготування:

  1. Яйця збити з цукром, додати олію, соду, мед і поставити суміш на водяну баню, постійно помішуючи, до збільшення в об’ємі у 2 рази.
  2. Додати 2 скл. борошна, проварити 2-3 хв, постійно помішуючи.
  3. На стільницю висипати третю склянку борошна і вилити на нього заварену суміш і, спочатку дерев’яною ложкою, а потім руками, замісити тісто.
  4. У мене борошна пішло більше, ще десь пів склянки підсипала, щоб замісилось. Все залежить від якості борошна.
  5. Поділити тісто на 5-6 частин. Розкочувати паляницю на посипаному борошном пергаменті, вирізати кришкою.
  6. Пекти разом з обрізками при 200 ОС десь 4-6 хв. Орієнтуєтесь по своїй духовці.
  7. Потім подрібнені обрізки використати для оздоблення торта. Так спекти всі коржі.
  8. Масло збити і порціями додати варене згущене молоко.
  9. Перемазати остиглі коржі та прикрасити, хто як любить.
  10. Коли перемащувала торт, на крем посипала посічені горіхи та чорнослив.
  11. Дати просочитися торту 3-4 год при кімнатній температурі потім в холодильник, або з’їсти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: