Шоколадний рулет, який можна навіть тим хто худне. Ніякого торта більше не захочеться.
У мене для вас сьогодні рецепт шоколадного рулету з сирним кремом! Практично торт за смаком, а готується простіше і швидше!
Інгредієнти:
- 4 курячих яйця,
- цільнозернове борошно (у мене рисове) – 60 г,
- 20 г кукурудзяного крохмалю (можна взяти таку ж кількість борошна),
- 30 г арахісової пасти (за бажанням)
- 40-50 г замінника цукру,
- вершковий сир – 200 г,
- м’який сир 140 г,
- розпушувач – 1 чл, какао 10 г і ванілін 1 г.
Приготування:
Спочатку готуємо корж. Відокремлюємо білки від жовтків. Білки збиваємо до міцної маси, додавши дрібку солі.
Жовтки змішуємо з борошном, крохмалем, цукрозамінником (20-25 г), розпушувачем. Маса виходить густа.
За бажанням в тісто можна додати арахісову пасту, яка додасть горіховий смак і армат.
Поступово додаємо до отриманої маси білки і вмішуємо їх в тісто.
Виливаємо тісто на деко, застелене пергаментним папером або силіконовим килимком. Розрівнюємо, щоб вийшов прямокутник.
Прибираємо в розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин. За часом орієнтуйтеся на свою духовку і перевіряйте готовність дерев’яною паличкою, вона не повинна бути сира. Але і не перетримаєте, корж починає сушитися по краях і ламається при скручуванні рулету.
Готовий корж дістаємо з духовки і завертаємо в рулет прям на силіконовому килимку. Даємо охолонути.
Для крему змішуємо вершковий сир і м’який сир (можна використовувати натуральний йогурт), додаємо 20-25 г замінника цукру і ванілін.
Розгортаємо корж, відокремлюємо його від силіконового килимка.
Змащуємо корж кремом і звертаємо в рулет. У мене один край трохи підсох, я його відламала, поклала на крем і згорнула.
Даємо просочитися 2-3 години і насолоджуємося. Приємного чаювання.