Шоколадний торт з сирним кремом

Це по-справжньому прекрасний торт – з сирним кремом, шоколадом, ніжний, вершковий, в міру солодкий!

Його можна подавати після кількох годин перебування в холодильнику, але я раджу вам приготувати цей десерт заздалегідь, за день. Пальчики оближеш!

Інгредієнти:

Шоколадний корж:

  • 200 гр шоколаду (з 50% вмістом какао)
  • 130 гр масла
  • 180 гр цукру
  • 200 мл кави або води
  • 3 яйця
  • 200 гр борошна
  • 50 гр крохмалю (або 25 г борошна)
  • 2 ч. ложки розпушувача
  • 1 ч. ложка без гірки соди.

Сирний крем:

  • 400 г сиру Філадельфія + 100 г сметани (кислої, ферментированої)
  • 150 гр ванільного цукру
  • 300 мл сметани для вершків.

Для сиропу:

  • 200 мл молока
  • 50 гр цукру
  • 1 ч. ложка кави або кавового лікеру.

Шоколадний крем:

  • 200 гр молочного шоколаду, поламаного на шматочки
  • 100 мл сметани для вершків
  • 35 гр вершкового масла.

Крім того:

  • 2 ст. ложки какао-порошку.

Приготування:

Нагріваємо духовку до 180 градусів. Застеляємо папером для випічки форму діаметром 26 см.

Для коржа: змішуємо свіжоприготовану каву з цукром і тримаємо на вогні, поки цукор не розчиниться.

Потім додаємо вершкове масло, нарізане кубиками. Додаємо шоколад, поламаний на шматочки, і тримаємо ще трохи на вогні (поки шоколад не розплавиться).

Даємо охолонути. Потім додаємо яйця в охолоджену суміш і ретельно перемішуємо. Нарешті, додаємо борошно, просіяне разом з крохмалем (якщо у вас немає крохмалю, використовуйте борошно), розпушувачем і содою.

Отримане тісто виливаємо в підготовлену форму і накриваємо. Відправляємо випікатися близько 35 хвилин.

Корж залишаємо охолоджуватися в формі, а потім розрізаємо на три тонких коржа. Будьте обережні при поводженні з ними, тому що вони тендітні (тісто дуже ніжне).

Для крему: змішуємо 400 г сиру Філадельфія +100 г сметани з цукровою пудрою за допомогою міксера. Окремо збиваємо 300 г сметани для вершків.

Якщо ви не знайдете сир Філадельфія, то використовуйте маскарпоне, але розбавте його невеликою кількістю йогурту (50 г).

Викладаємо корж у форму, змащуємо підсолодженим молоком, змішаним з кавою або кавовим лікером.

Якщо хочете почастувати дітей, змастіть коржі підсолодженим молоком. Викладіть половину крему. Потім помістіть другий корж, змастіть сиропом і додайте решту крему. Накрийте останнім коржем.

Шоколадний крем – заключний крок: розтопіть шоколад разом зі сметаною і вершковим маслом в мікрохвильовій печі або в кухлику на маленькому вогні

Дайте охолонути і налийте на верхній корж. Торт поставте на холод на ніч. Перед тим, як подавати, зніміть кільце форми і помістіть торт на тарілку. Рівномірно присипте какао-порошком і подавайте.

Мені дуже подобається, як виглядає контрастний край торта, але ви, якщо хочете, можете прикрасити його подрібненим печивом.

Це неймовірно смачний і красивий тортик!

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: