Шоколадний торт на свято за 40 хвилин

Рецепт простого, швидкого, але дуже шоколадного торта на сковороді зі сметанним кремом. Сметану можна замінити і жирними вершками.

Інгредієнти:

  • цукор – 200 г
  • борошно – 260 г
  • сода гашена оцтом – 1 ч.л
  • розпушувач – 10 г
  • какао – 10 г
  • яйця – 2 шт
  • окроп – 100 мл
  • молоко – 130 мл
  • олія соняшникова – 50 мл

Для приготування крему необхідно:

  • сметана або вершки жирні – 500 мл
  • пудра цукрова – 200 г
  • ванілін за смаком

Приготування:

  1. З’єднуємо просіяне борошно з розпушувачем, содою, цукром, какао.
  2. Додаємо яйця, молоко і олію, перемішуємо і вливаємо окроп, добре перемішуємо масу. Тісто має бути густим, як хороша, домашня сметана.
  3. Розігріваємо сковороду і виливаємо по 1 ополонику, рівномірно розподіляємо по всій поверхні і обсмажуємо з кожного боку до рум’яності під кришкою на невеликому вогні.
  4. З тіста у вас вийде близько 5 або 6 коржів.
  5. Складаємо їх   у стопку, обрізаємо ножем краї і обрізки подрібнюємо в крихту за допомогою блендера.
  6. Для крему з’єднуємо сметану і пудру, всипаємо до смаку ванілін і збиваємо до пишної і густої маси.
  7. Формуємо торт, змащуючи коржі кремом, відправляємо на кілька годин в холодильник і перед подачею посипаємо крихтою, прикрашаємо за смаком.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: