Шведський закусочний торт
Якими б шедеврами не балували нас ресторани, скільки б рецептів не придумав Джеймі Олівер, а бутербродів бути! Людство все ще не придумало нічого простішого і геніальнішого, ніж хліб з різними смаками. При цьому він може приймати абсолютно несподівані форми. наприклад, шведський закусочний торт.
По суті, той же бутерброд з намазуванням. Ось тільки нагадує він більше святковий торт, хоч і готується за тим же принципом. Хліб і наповнювачі різних смаків чергуються шарами, потім стабілізуються в холодильнику, і вуаля! ефектна закуска готова.
інгредієнти
- авокадо 4 шт.
- лимон 0,5 шт.
- зелена цибуля 1 ст. л.
- болгарський перець 1 шт.
- чеддер 60 г
- буряк 1 шт.
- мед 1 ч. Л.
- сіль за смаком
- чорний перець (мелений) за смаком
- сир 1,4 кг
- тостовий хліб 16 шт.
- зелень за смаком
Приготування
- Відваріть буряк, почистіть і натріть його на тертці.
- Видаліть у авокадо кісточки і почистіть плоди від шкірки. Збризніть м’якоть лимонним соком і розімніть виделкою до однорідності.
- Додайте нарізану цибулю і перемішайте. Отриману пасту розімніть з частиною вершкового сиру.
- Нарізаний кубиками болгарський перець змішайте з натертим твердим вершковим сиром.
- Буряк змішайте з медом і вершковим сиром.
- Викладіть у форму для запікання тостерного хліба. Зверху розподіліть бурякову намазку.
- Знову викладіть шар хліба. Зверху – пасту з авокадо.
- Ще один шар хліба, за ним паста з болгарським перцем і ще один шар хліба. Тепер ставимо закусочний торт в холодильник на дві години.
- Перед подачею змастіть його вершковим сиром з усіх боків і прикрасьте на свій смак.
В оригінальному рецепті використовується сир, рикотта. Ви можете розтерти сир з вершками або використовувати м’яку сирну масу. Не менш вдалим рішенням буде придбати Філадельфію, правда, в таких кількостях це влетить в копієчку. А ось сирний сир буде в самий раз! Бажаємо вам оцінити весь шарм цієї простої, але дуже смачною закуски.