Швидкі в’ялені помідори
Шанувальники італійської кухні знають, що в’ялені помідори надають страві незабутній смаковий відтінок. Начебто нічого хитромудрого, але без них не обійтися. Як смачно виходять піца і салат, якщо додати туди цей інгредієнт. Навіть звичайний гарячий бутерброд з сиром і в’яленими помідорами – це вже маленький кулінарний витвір мистецтва!
Часто господині не хочуть готувати в’ялені помідори в домашніх умовах, тому що це займає багато часу і сил. Заморська страва здається складною і потребує великого кулінарного досвіду. Але, як виявилося, все з точністю до навпаки. Розповідаю, як приготувати в’ялені помідори в мікрохвильовці!
Інгредієнти:
- помідор 500 г
- сушений базилік 1 ч. л.
- часниковий порошок 1 ч. л.
- цукор 0,5 ч. л.
- сіль 0,5 ч. Л.
- оливкова олія 100 мл
Приготування:
- Промийте помідори і витріть їх насухо. Розріжте плоди на великі часточки.
- Перекладіть томати на тарілку, присипте сіллю і цукром, збризніть оливковою олією. Поставте тарілку в мікрохвильову піч на 8 хвилин при максимальній потужності.
- Злийте рідину, в окрему ємність, а потім відправте помідори в мікрохвильовку ще на 7 хвилин.
- Дайте помідорам охолонути, приправте їх сушеним базиліком і часниковим порошком.
- Змішайте злитий з томатів сік з оливковою олією і полийте в’ялені помідори.
Для приготування в’ялених помідорів в домашніх умовах в мікрохвильовці бажано використовувати м’ясисті і соковиті плоди. Можна навіть робити заготовки на зиму – продукт зберігається в холодильнику до року. Для експерименту зі смаком спробуйте приправити томати італійськими травами.