Швидкий яблучний пиріг з молоком
від Denzhyttya
22 Жовтня, 2021
Яблучний пиріг виходить просто ідеальним, дуже смачним, ароматним, пишним. На відміну від класичної шарлотки, в рецепті присутнє молоко, яке робить бісквіт вологим і пиріг не буде розсипатися при нарізці.
Інгредієнти:
- яблука, 5 шт
- яйця, 2 шт
- молоко і цукор по 100 г
- олія, 60 мл
- борошно, 200 г
- розпушувач, 5 г
- ванілін
- цукрова пудра
Приготування:
- Яблука краще вибирайте солодко-кислого сорту, так вийде ідеальний баланс смаку із солодким бісквітом. Ріжемо їх тонкими часточками.
- Яйця збиваємо з цукром міксером.
- Вливаємо олію і молоко, збиваємо.
- Порада: буде краще, якщо всі продукти будуть кімнатної температури, щоб тісто вийшло з рівномірно-гладкою текстурою і добре піднімалося в духовці.
- Борошно просіваємо і змішуємо з розпушувачем, всипаємо в масу і вимішуємо. За смаком вводимо ванілін.
- Густе тісто добре вимішуємо, щоб воно стало повністю однорідним.
- Форму застилаємо пергаментом і викладаємо яблучні скибочки. Заливаємо тістом.
- Випікаємо при 180 градусах близько 30 – 40 хвилин.
- Охолоджуємо пиріг і посипаємо цукровою пудрою або збитою жирною сметаною (вершками) з пудрою. Такий крем завжди відмінно підходить до шарлотки.
Джерело:
mandarynka.com.ua