Сирне печиво: смачна випічка до чаю. Ви будете в захваті від результату!

Сирна здоба – це завжди дуже м’які вироби, ніжні й ароматні. Таке печиво готується легко і просто, з найпростішого набору продуктів. Тут навіть не потрібно використовувати яйця.

Інгредієнти:

  • сир домашній, 250 г
  • масло вершкове та олія по 40 г
  • борошно, близько 220 г
  • розпушувач, 1 ч.л
  • сіль і ванілін по дрібці
  • для начинки за смаком (мак, сухофрукти)

Приготування:

  1. Борошно просіваємо. Цілком можливо, що вам буде потрібно трохи менше або більше зазначеної кількості борошна. Головне – не забивайте тісто борошном, просто добре вимішуйте.
  2. Розм’якшене вершкове масло змішуємо з олією, сіллю, ваніліном і цукром.
  3. Порада: якщо ви любите солодке печиво, тоді всипати близько 2 – 3 столових ложок цукру.
  4. Перемішуємо масу і частинами всипаємо борошно. Вимішуємо м’яке, піддатливе і не липке тісто.
  5. Ділимо тісто на 20 шматочків і кожен розкачуємо в коржик з товщиною близько 4 мм.
  6. На одну сторону викладаємо начинку, звертаємо трохи і притискаємо, щоб закрити начинку.
  7. На краї, що залишився робимо надрізи і звертаємо рулет весь.
  8. Тепер звертаємо рулет в коло і отримуємо гарну квіточку.
  9. Печиво викладаємо на деко, застелене пергаментом.
  10. Випікаємо при 180 градусах близько 15 – 20 хвилин до золотистого кольору.
  11. За бажанням, охолоджене  печиво можна ще посипати цукровою пудрою або якщо ви робили яблучну начинку, тоді корицею і пудрою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: