Сирне печиво: смачна випічка до чаю. Ви будете в захваті від результату!
від Denzhyttya
1 Березня, 2021
Сирна здоба – це завжди дуже м’які вироби, ніжні й ароматні. Таке печиво готується легко і просто, з найпростішого набору продуктів. Тут навіть не потрібно використовувати яйця.
Інгредієнти:
- сир домашній, 250 г
- масло вершкове та олія по 40 г
- борошно, близько 220 г
- розпушувач, 1 ч.л
- сіль і ванілін по дрібці
- для начинки за смаком (мак, сухофрукти)
Приготування:
- Борошно просіваємо. Цілком можливо, що вам буде потрібно трохи менше або більше зазначеної кількості борошна. Головне – не забивайте тісто борошном, просто добре вимішуйте.
- Розм’якшене вершкове масло змішуємо з олією, сіллю, ваніліном і цукром.
- Порада: якщо ви любите солодке печиво, тоді всипати близько 2 – 3 столових ложок цукру.
- Перемішуємо масу і частинами всипаємо борошно. Вимішуємо м’яке, піддатливе і не липке тісто.
- Ділимо тісто на 20 шматочків і кожен розкачуємо в коржик з товщиною близько 4 мм.
- На одну сторону викладаємо начинку, звертаємо трохи і притискаємо, щоб закрити начинку.
- На краї, що залишився робимо надрізи і звертаємо рулет весь.
- Тепер звертаємо рулет в коло і отримуємо гарну квіточку.
- Печиво викладаємо на деко, застелене пергаментом.
- Випікаємо при 180 градусах близько 15 – 20 хвилин до золотистого кольору.
- За бажанням, охолоджене печиво можна ще посипати цукровою пудрою або якщо ви робили яблучну начинку, тоді корицею і пудрою.
Джерело:
mandarynka.com.ua