Скумбрія по-корейськи швидкого приготування
від Denzhyttya
1 Жовтня, 2022
Скумбрія в цибулі і спеціях маринується дуже швидко. Цей рецепт я вже вивчила напам’ять. А недавно дізналася, як готується скумбрія по-корейськи. Пряний гостро-солодкий соус складається з безлічі компонентів. Але кожен з них важливий. Ознайомтеся!
Інгредієнти:
- скумбрія 1 шт.
- сіль 2 ч. л.
- рисовий оцет 2 ст. л.
- морква 1 шт.
- огірки 1 шт.
- Зелена цибуля 30 г
- часник 2 зуб.
- імбир 10 г
- соняшникова олія 50 мл
- паприка 1 ч. л.
- коріандр 1 ч. л.
- чорний перець (мелений) 1 ч. л.ч
- червоний перець мелений 0,5 ч. л.
- кунжут 2 ст. л.
Приготування:
- Насамперед потрібно розібрати рибу. Свіжозаморожену скумбрію обробити, видаливши кістки і зняти шкіру. Філе наріжте шматочками по 2 см завтовшки.
- Складіть шматочки скумбрії в миску і замаринуйте. Для цього засипте їх 1 ч. л. солі і залийте рисовим оцтом. Замість рисового підійде і винний.
- Маринують рибу 30 хвилин. Потім злийте зайву рідину. Тепер підготуйте овочі та зелень. Моркву та огірок наріжте тонкими смужками. Таким же чином подрібніть зелену цибулю.
- Овочі з цибулею також засипте 1 ч. л. солі. Перемішайте. Через 30 хвилин вони пустять сік. Відіжміть їх. Далі приготуйте заправку. Імбир і часник дрібно наріжте або пропустіть через прес.
- Додайте вищевказані спеції та кунжут. Залийте суміш гарячою олією і перемішайте. Скумбрію перекладіть в миску з овочами.
- Залийте овочі з рибою заправкою. Перемішайте інгредієнти. Щоб замаринувати скумбрію, достатньо 1 години. Але я вважаю за краще залишати її в заправці на ніч.
Маринована скумбрія по-корейськи в холодильнику може знаходитися 2-3 дня. Особисто я відразу складаю рибку з овочами в банку або лоточок. Так її зручніше зберігати.
Позначки