Скумбрія в гірчично-соєвому соусі
Скумбрія – риба дуже корисна. І це чудово, що її можна купити практично на будь-якому ринку або в супермаркеті. Є багато рецептів приготування скумбрії. Але сьогоднішній – один з найбільш вдалих. По-перше, він зовсім простий і відносно швидкий. По-друге, приготована по цьому рецепту у рибка виходить ніжною і фантастично смачною.
Запечена в пікантному соусі скумбрія стане прикрасою будь-якого святкового столу. Але інгредієнти настільки доступні, що цю страву можна готувати хоч кожен день. Любителі майонезу можуть використовувати його замість сметани. Для більшої ситності подавайте гарнір з відвареної картоплі або рису.
Інгредієнти:
- скумбрія 2 шт.
- цибуля 1 шт.
- соєвий соус 3 ст. л.
- гірчиця 2 ст. л.
- сметана 2 ст. л.
- соняшникова олія 1 ст. л.
Приготування:
- Очищену цибулину наріжте кільцями (але не розбирайте їх). У скумбрії видаліть голову, нутрощі і хвіст. Помийте, обсушіть і наріжте на порційні шматки.
- Змішайте сметану, гірчицю і соєвий соус. Помістіть в цю суміш шматочки риби, умочіть з усіх боків і залиште маринуватися на 20 хвилин.
- Деко змастіть рослинною олією. Викладіть на нього підготовлену цибулю, потім скумбрію.
- Запікайте рибу в духовці, попередньо розігрітій до 190 ° С, 25-30 хвилин.
Подавайте запечену скумбрію з лимоном. Завдяки маринаду на основі соєвого соусу і гірчиці риба набуває апетитний золотистий відтінок. Впевнені, що страва буде вам до смаку.
Смачного!