Скумбрія в вершковому соусі

Поки тушкую рибку, в духовці печеться картопля. З таким гарніром скумбрія найсмачніша.

скумбрія в вершковому соусі

Інгредієнти:

  • скумбрія 3 шт.
  • пшеничне борошно 2 ст. л.
  • сіль за смаком
  • соняшникова олія 2-3 ст. л.
  • вершки 400 мл
  • кріп 0,5 пуч.

Приготування:

  1. Якщо ви придбали заморожені тушки, спочатку потрібно їх  розморозити. Видаліть рибі голови і хвости. Розріжте черевце, видаліть нутрощі і чорні плівки. Рибу промийте .скумбрія по-норвезьких
  2. Видаляємо кісточки, що залишилися. Проробіть так з кожної тушкою. Кожне філе розріжте навпіл, посоліть і обваляйте в борошні. Обсмажте шматочки в розігрітій олії з обох сторін.
  3. Через 1,5-2 хвилини повинна з’явитися золотава скоринка. Тоді і прибирайте філе зі сковороди. Кріп подрібніть. Вершки 10% -ї жирності перелийте в суху сковороду.скумбрія в вершках
  4. До вершків додайте трохи солі і кріп. Перемішайте все і доведіть до кипіння. У киплячий соус перекладіть скумбрію ,потім зменшіть вогонь і тушкуйте рибу хвилин.

Готові шматочки риби подавайте до столу разом з рисовим або картопляним гарніром. Скумбрія в вершковому соусі виходить дуже ніжною, буквально тане  в роті.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: