Скумбрія з овочами і кефіром в духовці: смачно і дуже просто

Сьогодні хочу поділитися з вами ще одним варіантом простого обіду або вечері: скумбрія з овочами і кефіром в духовці.

Риба при такому варіанті приготування виходить неймовірно смачною. Запікати ми її будемо на овочевій подушці, накривши фольгою. Кефір зробить скумбрію ще більш соковитою, додасть їй пікантну кислинку.

Інгредієнти:

  • дві тушки скумбрії
  • 8 бульб картоплі середнього розміру
  • одна морква
  • дві головки ріпчастої цибулі
  • 1,5 чайні ложки спецій
  • дві столові ложки соняшникової олії
  • сіль. перець. кефір – за смаком

Приготування:

  1. Дістаємо рибу з морозильної камери і залишаємо для розморожування на столі.
  2. Самі поки займемося овочами. Очищену і промиту картоплю розрізаємо вздовж на чотири часточки, перекладаємо в посуд.
  3. Дві невеликі головки ріпчастої цибулі розрізаємо на 8 частин, відправляємо до картоплі.
  4. Моркву промиваємо, очищаємо і нарізаємо великими шматочками. З’єднуємо з іншими овочами.
  5. Беремо за рецептом спеції (у мене спеціальна приправа для картоплі): півтори чайні ложки (або орієнтуйтеся на свій смак). Солимо, перчимо і вливаємо олію. Все добре перемішуємо руками.
  6. Тепер черга рибки: вона не повинна до кінця розморозитися. При необхідності відрізаємо голову, хвіст, ретельно виймаємо нутрощі і зчищаємо чорну плівку. Промиваємо під проточною водою.
  7. Розрізаємо на досить великі шматочки: 4-5 сантиметрів завширшки. Овочі зі спеціями і олією перекладаємо в форму для запікання, рівномірно розподіляємо.
  8. Поверх овочів розкладаємо шматочки скумбрії, посипаємо їх сіллю і перцем.
  9. Закриваємо форму фольгою і відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів, на 40-60 хвилин (все залежить від картоплі).
  10. Дістаємо, знімаємо фольгу, поливаємо густим кефіром. Фольгою більше не накриваємо, повертаємо в духовку ще на 10-15 хвилин.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: